Yllättäviä käänteitä

Mediaunioni MDU :n hallituksen puheenjohtaja Ari Rantanen ilmoitti 18.10.2022 eroavansa vuoden kestävästä puheenjohtajan tehtävästään ja hallituksen jäsenyydestä. Uudessa ja yllättävässä tilanteessa hallitus käytti harkinta- ja toimivaltaansa ja päätti, että ensi kevään yhdistyksen kokoukseen jatketaan varapuheenjohtajan johdolla. Säännöissä tai yhdistyslaissa ei ole määräyksiä hallituksen puheenjohtajan eroamisesta.

Varapuheenjohtajana sain myös Faktori-lehden päätoimittajuuden hoitaakseni. Olen jo vuosia toiminut Mediaunionin hallituksessa, mutta lyhyt esittely lienee paikallaan. Olen 72-vuotias humppilalainen ja tehnyt 45-vuotisen työurani Forssan Kirjapaino Oy:ssä. Olen naimisissa, lapsia on yksi ja lastenlapsia kolme. Olen innokas matkailija eri puolilla Eurooppaa.

Hallitus suunnitteli lokakuun kokouksessaan ensi vuoden jäsentapahtumia, osasta niistä on tietoa lehdessä ja jäsensivuilla. Ensi vuonna otamme käyttöön uuden kotisivutyökalun, jossa sekä hallituksella että jäsenillä on uutta opeteltavaa. Yksi hallituksen tehtävistä on laatia ensi kevään yhdistyksen kokouksen hyväksyttäväksi esitys uusiksi säännöiksi ja saattaa ne uuden yhdistyslain mukaisiksi.

Läheskään kaikki jäsenet eivät ole vielä yhdeksän toimintavuodenkaan jälkeen sisäistäneet nyky-Mediaunionin toimintaperiaatteita. Edelleen yhdistykselle esitetään mm. työmarkkinoilla olevien jäsenten edunvalvontaan, eläköitymiseen
ja työsuhteeseen liittyviä kysymyksiä. 1.1.2014 alkaen työmarkkinoilla olevien jäsenten edunvalvonta siirtyi Ammattiliitto Prohon. Kertaan tässä vielä, että Mediaunioni on ammatillis-aatteellinen yhdistys, joka kokoaa yhteen painetun viestinnän esimies- ja asiantuntijatehtävissä työskentelevät ja niistä eläköityneet toimihenkilöt. Yhdistyksellä on vain henkilöjäseniä, ei jäsenyhdistyksiä.

Lämpöä ja valoa loppuvuoteen!

Jukka Rautavaara
jukka@studioelina.fi | puh. 050 313 8998

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.