Fespa 2022 -messut Berliinissä

Matkalaiset aurinkoisissa paluutunnelmissa Berlin-Brandenburgin lentokentällä.

Fespa Global Print Expo 2022 -messut pidettiin Berliinin messukeskuksessa touko– kesäkuun vaihteessa. Tuttuun tapaan Mediaunioni järjesti tänäkin vuonna messumatkan. Matkajärjestelyt hoiti Ikaalisten
Matkatoimisto.

Verrattuna syksyn 2021 vielä vahvasti pandemian vaikuttamiin Amsterdamin messuihin oli ilahduttavaa nähdä, kuinka suuri oli näytteilleasettajien ja messuvieraiden määrä Berliinissä. Matkamme ajoittui siten, että ryhmällämme oli käytännössä puolitoista päivää aikaa tutustua näyttelyyn. Osa ryhmästämme käyttikin koko tuon ajan tehokkaasti.

Muotoleikkuulaite. Leikkuu voidaan tehdä myös paksulle materiaalille.

Messujen pääkohteina olivat silkki- ja digitaalipainaminen, suurkuvatulostus sekä tekstiilipainaminen. painopaperille painaminen ei ollut tämän näyttelyn juttu. Myös tällä sektorilla moni toimittaja tarjoaa asiakkailleen pitkälle automatisoitua konseptia, joka sisältää tuotannonohjauksen, automatisoidun aineiston käsittelyn ja työnkulun sekä julkaisujärjestelmät eri tarkoituksiin.

Samalla kun perinteinen paperille painaminen pikkuhiljaa vähenee, tilalle kehitetään uutta. Myös alan termistö uusiutuu. Yhtenä esimerkkinä messuilla puhuttiin nyt DTF-tulostuksesta eli Direct To Foil tai Direct To Fabric.

Berliinissä sää suosi matkalaisia, aurinkoa ja lämpöä riitti. Käyttämämme hotelli on Saksan toiseksi suurin ja sijaitsee keskeisellä paikalla Alexanderplatzilla, josta matkailijoiden oli hyvä tutustua Berliinin tarjontaan. Suuri hotelli tarkoitti myös suurta ihmismäärää, eli ala-aulassa ja aamiaisella riitti väkeä ja vilskettä.

Tämän vuoden messuille osallistui 17 Mediaunionin jäsentä ja kolme seuralaista. 20 henkilön kiintiö täyttyi nopeasti, ja muutama ilmoittautui varallekin. Jos jatkossa kiinnostus vastaaville matkoille on yhtä kovaa, olisi hallituksen hyvä harkita osallistujamäärän lisäämistä muutamalla henkilöllä. Vuosittain pidettävät Fespa Global Print Expo -messut ovat ensi vuonna Münchenissä 23.–26.5.2023 ja sitä seuraavat jälleen Amsterdamissa 19.–22.3.2024.

Teksti Erkki Hänninen, kuvat Erkki Hännisen kuva-arkisto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.