6 kysymystä:

Kuka? Ari Luoto, 54 vuotta, Helsinki

1. Työnantajasi nyt? Mitkä ovat yrityksesi valtit?
Työskentelen Bitpress Oy:ssä, tittelini on tekninen johtaja. Valtteja ovat ehdottomasti suomalainen, joustava ja eri osa-alueiden ammattilaisista koostuva tiimi. Meiltä saa sertifioidut palvelut ja korkealaatuiset tuotteet ympäristöarvot huomioiden.

2. Kuinka kauan olet ollut alalla? Mikä on parasta työssäsi?
Olen ollut alalla vuodesta 1989 alkaen. Työssäni olen päässyt työskentelemään erittäin vaihtelevissa, ensisijaisesti teknisiin asioihin liittyvissä tehtävissä. Yhtään samanlaista työpäivää minulla ei ole ollut. Olen saanut matkustaa paljon niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Ammatillisen asiantuntijakoulutuksen olen suorittanut ulkomailla. Teknologian kehittyminen, pandemian mukanaan tuomat etätyöt ja laitteistojen remote support -mahdollisuudet ovat nyt mukavasti vähentäneet reissaamista.

Kuva Ari Luodon kuva-arkisto.

3. Mikä sai sinut eksymään alalle? Mikä kirjapainoalalla on hyvää tai huonoa?
Työurani alkoi Oy Strömberg Ab:ssa taajuusmuuttajien elektroniikkakenttätehtävien parissa. Vuonna 1989 kirjapainoalan maahantuonnissa oli kysyntää sähkö- ja elektroniikka-alan osaajalle, joten työt alkoivat silloin Oy Fred. Wagnerilla. Vahva vaikutus oli myös vanhemmillani, jotka molemmat työskentelivät painoalalla aina eläkeikään asti.

4 Mikä on mielestäsi alan tulevaisuus?
Alan tulevaisuus on mielestäni mielenkiintoinen ja kovin haastava. Uuden teknologian kehittyessä avautuu tietysti aina uusia mahdollisuuksia, vaikka ala nykymuodossaan muuttaakin muotoaan. Perinteisen painotoiminnan vähentyessä ovat pakkauspainaminen ja pakkausten logistiikkaan liittyvät toiminnot mahdollistaneet uusia haasteita.

5. Mille naurat? Milloin hermostut?
Nauran hyville vitseille ja Kummeleille. Hermostunkin joskus, esimerkiksi liikenteessä. Kun liikun paljon autolla, niin joskus on ollut tilanteita, joissa meinaavat ”hihat palaa”.

6. Lempilausahduksesi tai mottosi?
Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta. Tämä sopii erityisen hyvin golfharrastukseeni.

Tekstin toimitti | Tuula Sipilä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.