Uuden äärellä

Tätä kirjoittaessani koleahko vappuviikonloppu on juuri vietetty ja ensimmäinen pyhän jälkeinen arkipäivä menossa. On myös pitkähkön tauon jälkeen ensimmäinen työpäiväni. Toukokuun ensimmäisenä päivänä astui voimaan työsopimukseni Mediaunionin yhdistysfaktorina. Vuoden päivät ehdin viettää eläkkeellä, kunnes aloin kaivata kotitöiden ja remontoinnin vastapainoksi jotain osa-aikaista tekemistä. Kun sitten yhdistysfaktorin toimi MDU:ssa tuli hakuun, totesin sen olevan juuri sitä, mitä olin kaipaillut.

Markku Nikkilä

MDU :n vuosittaiset kokoukset ja tapahtumat ovat tuoneet mukanaan positiivisia kokemuksia. Olen päässyt vaihtamaan kuulumisia monien työuran aikana tapaamieni tuttujen kanssa. Suhteellisen pitkään toimin kirjapainoalalla ennen eläköitymistä.

Ensimmäinen kesätyöpaikka oli Kirjapaino Jaarlissa Hämeenlinnassa vuonna 1973 – tuosta kesästä ehti kulua 47 vuotta viimeisen työsuhteen päättymiseen. Myös isäni työskenteli kirjapainossa, joten täysin tuntemattomalle tielle en lähtenyt. Noina ”vanhoina hyvinä aikoina” oli hyvin yleistä, että usea saman perheen jäsen työskenteli alalla, jopa saman työnantajan palveluksessa.

Parin kesätyöpestin jälkeen työ graafisessa teollisuudessa jatkui oppisopimuksella ja opinnoilla kirjapainotekniikan linjalla Helsingin Teknillisessä Oppilaitoksessa. Kirjapainoteknikon tutkinnon jälkeen työskentelin useammassa graafisen alan maahantuontifirmassa myynnin, markkinoinnin ja teknisen tuen tehtävissä. Myös tuotannon esimiestehtävät tulivat tutuiksi. Työnantajia matkan varrella kertyi kymmenkunta, ja pisimmälle työsuhteelle tuli kestoa 21 vuotta.

Olen myös saanut perehtyä graafisen alan koulutukseen sekä kouluttajan että koulutettavan näkökulmasta. Teknikon tutkinnon päivitin insinööritutkinnoksi (YAMK) työn ohessa opiskellen. Hankin myös kokemusta toisen asteen sivutoimisista opetustehtävistä sekä näyttötutkintojen arvioinnista.

Kuluneiden vuosien aikana on joutunut seuraamaan alan koulutuksen voimakasta supistumista, joka koskee sekä korkeakoulututkintoja että toisen asteen koulutusta. Koulutuspaikkojen väheneminen tuntuu jopa voimakkaammalta kuin alan tuotannollinen hiipuminen.

Odottelen mielenkiinnolla ja kunnioituksella uuden työni tarjoamia kokemuksia ja haasteita, joita uskon riittävän. Toivon pystyväni palvelemaan jäsenistöä yhtä hyvin kuin aiemmat tehtävän haltijat. Kiitokset myös edeltäjälleni Hännisen Erkille yhdistysfaktorin työtehtäviin perehdyttämisestä.

Mukavaa kesää kaikille!

Markku
Yhdistysfaktori Markku Nikkilä
puh. 044 988 1040
info@mediaunioni.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.