Yhdeksäs yhdistyksen kokous

MDU:n yhdeksänteen yhdistyksen kokoukseen ilmoittautui ennakkoon ennätykselliset 77 jäsentä, joista 67 oli paikalla. Yksi jäsen osallistui kokoukseen etäyhteyden kautta.

Ennätysmäärä jäseniä osallistui innokkaasti päätöksentekoon.Kuva Pekka Teinilä.

Suuri osallistujien määrä kertoo siitä, että jäsenistö haluaa muutosta päätöksentekoon, avoimuutta ja toiminnan laajentamista jäsentapahtumiin eri puolille Suomea. Kahdeksan vuotta on kuljettu tasaiseen tahtiin toimintavuosien toistaessa itseään vuodesta toiseen. On golfattu, keilattu, kalastettu, pidetty joulujuhlia ja koulutustapahtumia.

Avoimuutta ja rentoa meininkiä

Ennen kokouksen alkua vaihdettiin kuulumisia. Kuva Pekka Teinilä.

Puheenjohtajakauteni yhtenä tavoitteena on lisätä paikallista toimintaa ja tapahtumia, joihin koko jäsenistöllä on mahdollisuus osallistua. Samalla haluan yksinkertaistaa tapahtuma-avustuksen hakemista muuttamalla sen toiminta-avustukseksi. Kaikki järjestettävät tapahtumat on julkaistava koko jäsenistölle. Toivon myös, että hallitustyöskentely ja avoimuus lisääntyvät jäsenistön suuntaan. Tiedottaminen jäsenistölle luo luottamusta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta kaikille. Peräänkuulutan rentoa ja hauskaa
meininkiä toimintaamme ”harrastushengessä” itse kultakin.

Muutosta työjärjestykseen

Jo vuosikausia jäsenten esittämät asiat ja ponsiesitykset on yhdistyksen kokouksessa käsitelty kohdassa ”Muut asiat”. Tällöin niiden merkitys on pudonnut pois. Olenkin sitä mieltä, että jäsenten esittämät asiat on käsiteltävä työjärjestyksen niitä koskevissa kohdissa. Henkilövalinnat menivät äänestykseen yhdistyksen hallituksen erovuoroisten ja puheenjohtajan osalta. Erovuoroisten tilalle valittiin uudelleen Jorma Suomi ja uutena Kari Koivisto.

Taloudellisesti MDU voi hyvin, niin kuin kokouksessa saimme kuulla. Mitään suuria hankintoja ei ole näköpiirissä, eikä kokous asettanut mitään erityistä kuluvalle toimintakaudelle. Kaiken kaikkiaan kokouksen kulku eteni kohta kohdalta, ja puheenvuoroja käytettiin kiitettävästi.

Forssan pojat tapasivat kokouksessa.

Talous on hyvä ja vakaa

Taloudenhoitaja Ari Luoto esitteli selkeästi viime kauden tuloslaskelman ja taseen. Yhdistyksen talous on vakaa ja tuotollinen. Tulevat vuodet näyttävät olevan arvoitus, varsinkin sijoitusten osalta. Olemme suhdanteiden armoilla. Tarkalla seurannalla pystytään reagoimaan ja toimimaan niiden mukaisesti. Kaikesta huolimatta meillä on varaa tukea jäsenistöä mitä erilaisimmissa tapahtumissa. Hyväksyn miinusmerkkisen tuloksen, jos sen selityksenä on, että ”tappio on syntynyt jäsenistön toiminnan tukemisesta”.

Vapaa-ajankohteet vetävät

Levin, Tahkon, ja Satuniemen lomakohteet ovat viime vuosina olleet kiitettävästi jäsenistön käytössä. Kunnossapito on hoidettu hyvin, ja niistä on huolehdittava myös jatkossa. Kaikissa kohteissa on paljon aktiviteetteja jokaiselle ikään ja sukupuoleen katsomatta. Jos arpaonni ei osu kohdalle, kotisivuilta löytyy vapaana olevia viikkoja, joita voi hakea koko ajan.

Toimintaehdotuksia otetaan vastaan

Olen tähän kirjannut vain muutamia ajatuksia, joita kokouksen aikana syntyi. Nyt puheenjohtajuuskauden aikana haluan käsitellä asioita hyvässä ja iloisessa harrastusilmapiirissä. Jätetään ryppyotsaisuus narikkaan, ja viedään asioita hyvällä mukavuusalueella eteenpäin kaikkien jäsenten hyväksi. Odotamme hallituksessa jäsenistön esityksiä toimintamme kehittämiseksi. Pankaahan kynät sauhuamaan.

Kokousvirkailijoina toimivat puheenjohtajat Ari Ahonen ja Risto Parkkonen, sihteeri Erkki Hänninen, pöytäkirjantarkastajat Reijo Einola ja Jukka Ollikainen, ääntenlaskijat Juha-Matti Aho ja Juha Karvonen. Tilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen esitteli Ari Luoto, toimintakertomuksen Erkki Hänninen, hallituksen esitykset Pekka Teinilä ja toimintasuunnitelman Jorma Suomi.

Teksti Ari Rantanen


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.