Muotoilun huiput palkittiin

Luovan suunnittelun ammattilaiset valitsivat huhtikuussa kotimaisen markkinointiviestinnän ja muotoilun huiput. Kultahuipun voitti kaikkiaan 15 kilpailutyötä ja Hopeahuipulla palkittiin 43 työtä.

Kuva: Grafia

Yksi Kultahuipulla palkituista on TBWA\Helsinki, joka suunnitteli ilmastonmuutoksen vaikutusten konkretisoimiseksi ilmastofontin. Se esittää, miten arktinen merijää on pienentynyt ilmastonmuutoksen johdosta. Satelliittidataan perustuvan fontin eri leikkaukset kutistuvat samassa suhteessa merijään kanssa.

Ilmastofontti venyttää muotoilun ja viestinnän kenttää. Toteutus viestii toimialasta riippumatta kriittisestä tilanteestamme, mutta myös muotoilun vaikutusvallasta sen keskellä. Projekti on aikaa kestävä avaus ylläpitämään keskustelua ilmastokriisistä.

Syksyllä ilmestyvään Vuoden Huiput 2020 -vuosikirjaan valikoitui 116 työtä eli noin 15 % kilpailuun lähetetyistä 726 työstä. Kirjan graafisesta suunnittelusta ja koko Vuoden Huiput -tapahtuman ilmeestä vastasi tänä vuonna turkulainen Uusi Studio.

”Vuoden Huiput on paitsi palkinnut ja herättänyt keskusteluja myös kerännyt koolle ja arkistoinut tässä maassa tapahtuvaa muotoilua ja markkinointiviestintää vuosikymmenten ajan. Tässä mielessä tämä kilpailu on viestintää meiltä meille: arkistoihin jääneet työt kertovat meille, mitä pidettiin hyvänä ja tärkeänä ennen, ja omilla valinnoillamme kerromme meidän jälkeemme tuleville, mitä pidämme huolenpidon arvoisena tänään”, ylituomari Arja Karhumaa kirjoittaa vuosikirjan esipuheessa.

Vuoden Huiput 2020 -näyttely järjestetään syksyllä 2021 Habitare-messujen yhteydessä 15.-19.9.2021.

Lisätietoja >>>

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.