Ympäristöystävällinen leipäpussi kaurasta

Fazer vie leivänsyöjät kohti ympäristöystävällisempää arkea leipäpussillaan, jonka valmistukseen on käytetty kauran tuotannon sivutuotteena syntynyttä kaurankuorta. Ainutlaatuinen pakkausinnovaatio on vaatinut vuosien työn.

Pussi syntyi Tampereen ammattikorkeakoulun, Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Design Forum Finlandin HerääPahvi!-yhteishankkeessa, johon Fazer osallistui. Hanke kesti 2018–2020. Fazer jatkoi innovaation kehitystyötä elintarvikekelpoiseksi leipäpussiksi yhdessä Peltolan Pussi Oy:n ja delfort Tervakoski Oy:n kanssa. Kehitystyö kesti noin vuoden. Pussin valmistusmateriaalista 25 prosenttia on kaurankuorta ja sen voi kierrättää kartonkina.

Kuva Annika Paakkinen

Projekti on osa Fazerin vastuullista pakkausohjelmaa, joka rakentuu kolmesta osa-alueesta: käytettävien pakkausmateriaalien määrän vähentämisestä, pakkausten kierrätettävyyden parantamisesta ja kokonaan uudentyyppisten ekologisempien pakkausratkaisujen kehittämisestä. Pakkauskeksinnössä käytettävät kaurankuoret ovat peräisin Fazerin omasta kauramyllystä Lahdesta.

”Tämä innovaatio on vasta alkua sille, mitä meiltä on tulossa. Tällä hetkellä pohdimme muun muassa, miten kaurankuoria voisi käyttää entistä laajemmin paperin ja pakkausten tuotannossa,” Fazer Myllyn toimitusjohtaja Jarkko Arrajoki sanoo.

Lisätietoja >>>

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.