Selaa vapaasti luettavia e-kirjaklassikoita

Kirjasampo on suomalaisten kirjastojen valtakunnallinen kirjallisuuden verkkopalvelu ja osa Kirjastot.fi-kokonaisuutta, joka on väylä kaikkiin kirjastopalveluihin. Kirjasammossa voi hakea tietoa kirjoista ja kirjailijoista. Palvelun tietokannan perustiedot ovat peräisin Helmet-kirjastojen tietokannasta. Tietoja on täydennetty muun muassa asiasanoilla, kansikuvilla ja kirjailijatiedoilla.

Kirjasammon kotimaiset kirjailijatiedot koostuvat pääosin Suomen maakuntakirjastojen tekemien kirjailijasivustojen tiedoista. Lasten- ja nuortenkirjojen kuvailutietojen olennaisena lähteenä ovat olleet Lastenkirjainstituutin tekemät kuvaukset.

Kirjasammon tietokanta täydentyy jatkuvasti uutuuskirjojen ja uusien tekijöiden tiedoilla. Verkkosivustolle tuotetaan myös toimitettua sisältöä, kuten lukuvinkkejä, artikkeleita, uutisia ajankohtaisista kirjallisuusaiheista, erilaisiin teemoihin perustuvia kirjahyllyjä ja lukuvinkkilistoja. Palvelua rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kirjasampo.fi tarjoaa vapaasti luettavia e-kirjaklassikoita. Hyllyssä on tekijänoikeusvapaita teoksia, joiden tekijöiden kuolemasta on kulunut vähintään 70 vuotta. E-kirjan pääsee lukemaan klikkaamalla kansikuvaa. ePub-muotoisen kirjan lukemiseen tarvitaan erillinen ohjelma.

>>> Lue lisää

Vapaasti käytettäviä e-kirjoja löytyy myös muissa palveluissa:

>>> Kansalliskirjaston digitoimia klassikoita
>>>Yleisten kirjastojen Digi.kirjastot.fi -palvelun klassikkokokoelma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.