Golf koukuttaa

Olemme golfiin hurahtanut aviopari Naantalista: Sirpa, 54 v., merkonomi ja faktorin erikoisammattitutkinto. Vuonna 1987 alkanut työura TS-Yhtymässä jatkuu asiakaspalvelutehtävissä Hansaprint Oy:ssä. Erkki, 64 v., kirjapainoteknikko. Lähes koko työura TS-Yhtymän palveluksessa. Toiminut mm. kouluttajana, projektipäällikkönä sekä laatu- ja ympäristövastaavana. Nykyisin eläkkeellä.

Myös lomamatkalla pelasimme golfia. Yleensä kierros tehdään kävellen, mutta tällä kentällä auton käyttö sisältyi kierrosmaksuun.

Golfista tuli meille yhteinen harrastus viitisen vuotta sitten, kun ystävien yllyttämänä suoritimme green cardin. Tämä golfarin oma ajokortti on suoritettava päästäkseen golfseuran jäseneksi ja kentille pelaamaan. Innostus lajiin on säilynyt; olemme pelanneet 50–60 kierrosta kaudessa pääasiassa kotiseuramme Kultaranta Golfin kentällä.

Golf on haasteellinen ja monipuolinen peli, jossa ehkä eniten kiehtoo sen vaikeus. Klubipelaajille tarkoitettuihin kilpailuihin emme juurikaan ole osallistuneet, ennemminkin sitä kilpailee itsensä kanssa yrittäessään parantaa suoritustaan. Vaikka joskus huonosti menneen kierroksen jälkeen on valmis upottamaan mailat lähimpään lampeen, niin kotiin päästyään on jo varaamassa seuraavaa kierrosta. Vakaasti uskoen, että se tulee menemään paremmin.

Pelaamisen ohessa tapahtuva ulkoilu on golfin yksi monista hyvistä puolista. Viime kevään koronarajoitusten aikana laji oli yksi harvoista, jota oli mahdollista harrastaa johtuen juuri ulkotapahtumasta ja pienistä ryhmistä.

Peliryhmään eli samaan lähtöön kuuluu 1–4 pelaajaa, jotka voivat olla täysin vieraita toisilleen, eritasoisia ja kaiken ikäisiä. Pelaamisen ohella sosiaalinen kanssakäyminen kuuluu osana peliin. Jotkut keskustelevat kierroksen aikana enemmän, jotkut vähemmän. Meistä kahdesta Sirpa enemmän ja Erkki ehkä vähemmän.

Jälkipeli tällä kertaa paikallisella rannalla.

Aikaa ja jonkin verran rahaakin golfiin saa kulumaan. Kentän läpimenoon menee aikaa noin neljä tuntia, siihen sitten kotimatkat ja muut kuviot päälle. Kustannuspuolella rahaa menee aluksi green card -kurssiin ja tarvittaviin välineisiin. Rajaton pelioikeus Turun seudun kentällä maksaa noin 700–1000 euroa kaudessa. Normaali kertamaksu liikkuu 50 euron molemmin puolin kentästä ja ajankohdasta riippuen. Lisäksi kotiseuralle on maksettava vuotuinen jäsenmaksu.

Golfkentän 18 väylälle on määritetty ihannelyöntimäärä eli par-lukema. Jos par-4-väylällä pelaaja saa pallon reikään neljällä lyönnillä, on hän pelannut parin, kolmella lyönnillä birdien, kaksi alle parin pelannut on tehnyt eaglen. Kierroksen jälkeen väylien lyöntimäärät lasketaan yhteen.

Golfissa on lisäksi tasoitusjärjestelmä. Aloittelijan tasoitus on 54, ja sitä pyritään alentamaan pelaamisen myötä. Joillekin kentille pelaamaan päästääkseen pitää tasoituksen olla alle 36. Meidän tasoituksemme ovat 20–30 väliltä. Niitä lähdetään taas keväällä parantamaan!

– Sirpa ja Erkki Hänninen –

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.