Kylpyläloma Pärnussa

Yhteensä 17 jäsentä ja seuralaista osallistui Mediaunionin syyskuun alussa järjestämälle kylpylälomalle Pärnussa. Matka Helsingistä Pärnuun ja takaisin järjestettiin perinteiseen tapaan laiva- ja tilausbussikuljetuksilla.

Arja Kotkaniemi (vas.), Kalevi Mäkinen, Pentti Mäkinen ja Jorma Suomi nauttimassa aamiaista merellisissä maisemissa.

Pärnu uimarantoineen, puistoineen ja ulkoilureitteineen on viehättävä kaupunki ja mainio lomanviettopaikka. Koronan aiheuttama poikkeustila − ja myös syksyinen ajankohta − näkyi hotellin ja kylpylän ihmismäärissä sekä myös katukuvassa. Ruuhkaa ei ollut missään. Osa kahviloista ja pienistä putiikeista oli jo sulkenut ovensa. Leivoskahvit ja terassioluet tulivat kuitenkin nautituiksi kauniilla keskustan kävelykaduilla, ja ostoksia sai tehdä ostoskeskuksissa.

Sää Pärnussa oli vaihteleva, vuoroin aurinkoa ja vuoroin sadetta. Onneksemme ulkoiluun löytyi riittävästi aurinkoisia poutajaksoja. Sympaattisessa puutalokaupungissa oli mukavaa ihastella värikkäitä taloja. Pärnun hienolla hiekkarannalla näkyi lähinnä leijalautailijoita, joiden huimaa menoa seurasimme tuulisina päivinä.

Hiljaista tunnelmaa Pärnun Rüütli-kävely- ja ostoskadulla.

Pärnussa asustimme neljän tähden Tervise Paradiis -kylpylähotellissa. Hotellihuoneet olivat viihtyisät ja tarjosivat loistavat merinäköalat Pärnunlahdelle ja hiekkarannalle. Matkapakettiin kuului täysihoito eli aamiainen, lounas ja päivällinen oli mahdollista nauttia hotellilla. Kylpylän kokki oli kova paistamaan lettuja, niitä saimmekin nauttia lähes joka aterialla. Lihaseljanka jäi myös mieleen hyvänmakuisena keittona. Nälkäisenä ei siis tarvinnut olla.

Kävimme pubissa nauttimassa ”köyhän miehen juhla-aterian”, joka oli paistettuja perunankuoria. Voimme lämpimästi suositella naposteltavaksi, jos satutte ruokalistoilta löytämään.

Kylpylän allas- ja saunaosastot olivat perinteiset. Allasosastolla oli vesiliukumäki ja -putki, jos sellaisiin uskaltautuu. Erillisessä saunaosastossa oli löylysaunan lisäksi mm. suola-, aromi- ja höyrysaunat. Kylpylähotellin hoidot ovat tällaisten matkojen kohokohtia. Tällä kertaa jokaiselle oli etukäteen varattu kuusi erilaista hoitoa. Valikoimasta löytyi mm. klassista hierontaa, päähierontaa, vartalohoitoa, maapihka-käärehoitoa ja erilaisia kylpyjä. Parhaina matkalaiset tuntuivat pitävän vartalohoitoa, klassista hierontaa sekä kasvohoitoa. Innokkaimmat varasivat omaan piikkiinsä myös lisähoitoja. Ei tarvinnut muusta huolehtia kuin siitä, että oli aikataulun mukaan hoidoissa ja syömässä.

Tervise Paradiis -kylpylä.

Me osallistuimme nyt toisen kerran Mediaunionin kylpylämatkalle. Kokemuksemme näistä – ja muistakin Mediaunionin matkoista − ovat positiiviset sekä järjestelyjen että matkatunnelman osalta. Kiitokset tämänkin matkan järjestelyistä Helsingin Seniorifaktorien Heikki Immoselle ja matkanjohtajana toimineelle Jorma Suomelle. Kiitos myös kaikille mukana olleille mukavasta matkaseurasta! Tulevia matkoja odotellessa.
Teksti ja kuvat Sirpa ja Erkki Hänninen.

Huoneiden parvekkeilta avautuvat upeat maisemat Pärnunlahdelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.