Kirjan päivät 7.–13.9. – nimikkokirjailijana tänä vuonna Heli Laaksonen

Kirjan päivät juontaa juurensa Espanjassa syntyneeseen kirjoja juhlistavaan Kirjan ja ruusun päivän perinteeseen. Tapahtumaa vietetään yleensä huhtikuussa, mutta koronatilanne siirsi tapahtuman poikkeuksellisesti syksyyn.

Nyt kirjakaupat eri puolilla Suomea jakavat Kirjan päivien ajan Heli Laaksosen kirjoittamaa kaikille vähintään 15 eurolla kirjoja ostaneille. Juhlateos on kirjoitettu kirjakauppojen ystäville, ja sitä jaetaan vain kaupanpäällisenä viikon ajan.

Vuoden 2020 nimikkokirjailijaksi valittu Heli Laaksonen on useaan kertaan palkittu lounaissuomalainen kirjailija, runoilija, kääntäjä ja kuvataiteilija, joka on tullut tunnetuksi varsinkin Lounais-Suomen murteella kirjoittamistaan teoksista. Aiempia nimikkokirjailijoita ja juhlateoksen kirjoittajia ovat olleet Tuomas Kyrö, Jari Tervo, Anna-Leena Härkönen, Kari Hotakainen, Ronja Salmi, Roope Lipasti ja Leena Lehtolainen.

Kirjan päivien juhlateokseksi kirjoitetussa tarinassa kohtaavat maailman hitaimmassa rekkajonossa savolainen tosikko, eteläpohjalainen lapatossu, kaksi suulasta varsinaissuomalaista, ikuinen villi varsa ja pinkkiverkkarinen executive producer. Veijaritarinan pääroolissa on nainen, jonka elämännälkä ja vapaudenkaipuu eivät hellitä kirjan viimeisessäkään virkkeessä.

Tiedot kirjaa jakavista kirjakaupoista löytyy osoitteesta http://www.kirjanpaivat.fi.

Lisätietoja Kirjan päivistä
Laura Karlsson
toimitusjohtaja, Kirjakauppaliitto
puh. 050 571 5511
laura.karlsson@kirjakauppaliitto.fi

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.