Yhdistyksen kokous loppukesällä?

Myös Mediaunionissa on eletty poikkeustilaa koronaviruspandemian takia. Yhdistyksen tärkein tapahtuma, yhdistyksen kokous, piti järjestää huhtikuussa. Tällä hetkellä ei ole tietoa, milloin se pystytään järjestämään. Mahdollisilta ajankohdilta tuntuvat aikaisintaan loppukesä tai alkusyksy. Järjestelyt ja kokousaineisto ovat käytännössä valmiit.

Jäseniltä ei kokoukselle esitettävää asiaa ole perinteisesti paljoa tullut. Hallitus ei päässyt yksimielisyyteen sääntömuutosesityksistä, jotka koskivat yhdistyksen nimenmuutosta, uusien jäsenten valintakriteereitä ja yhdistyksen toiminnan tarkoitusta. Ne herättävät suuria tunteita, mutta muutoksilla voitaisiin helpottaa tulevaa toimintaa.

Yhdistyksen kokouksen järjestäminen kaksi kertaa vuodessa selkeyttäisi myös toimintaa. Syksyllä olisi valintakokous ja toimintasuunnitelman hyväksyminen ja keväällä tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen hyväksyminen. Asiaa kannattaa harkita.

Toinen esille tullut asia on yhdistyksen kokousten järjestäminen etäyhteyksin. Etäkokouksissa jäsenten eriarvoistaminen korostuisi, sillä heidän etäkokoustamismahdollisuuksistaan ei ole tietoa. Vain puolet on ilmoittanut sähköpostiosoitteensa. Ei liioin ole tietoa siitä, onko heillä älypuhelin. Etäosallistumisen lisäksi on aina pidettävä myös fyysinen kokous, johon jäsen voi osallistua. Fyysinen kokous on myös jäsentapahtuma.

Hallituksen toiminta on edelleen melkoisen sekavaa. Tämä johtuu suurimmaksi osaksi siitä, etteivät kaikki ole
sisäistäneet sitä seikkaa, että olemme yksi yhdistys, emme mikään yhdistysten yhdistys.

Kaikki kevään matkat ja tapahtumat olemme joutuneet perumaan, ja kesänkin tapahtumien järjestäminen on tätä kirjoitettaessa epävarmaa. Seuraa tilannetta kotisivuilta. Lomakohteidemme vuokraus on ollut katkolla keväällä,  mutta kesän ja syksyn osalta vuokraus alkaa kesäkuussa.

Turvallista kesää kaikille!
Pekka Teinilä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.