Kulttuurikokemus

Jokaisen seitsemänkymppisen miehen olisi hyvä kokea edes kerran elämässään oopperan huumaa. Itse olen sen juuri Torreviejassa kokenut. Tapahtuma oli häkellyttävä! Poljimme illan pimeydessä kaupungin toiselle laidalle. Perillä myttysimme heijastusliivit, toppatakit ja hanskat reppuun ja astelimme lippu luukulle. Esitys oli lähes loppuunmyyty. Onneksi takimmaiselle riville kaksi henkilöä mahtui eläkeläisalennuksella.

Paikka oli riittävä meille pikkuisille – jalkatilaa oli kuin lentokoneessa. Lipunmyyjä katseli meitä ja totesi, että sovimme takapenkille. Huumori piristi, mieli avautui kulttuuripläjäykselle, Verdin La Traviatalle.

Esityksen odottelua ja orkesterin virittelyä.

Yllättävän iso orkesteri oli sulloutunut kapeaan tilaan esiintymislavan eteen. Taskulamput valaisivat nuottitelineitä, ja kapellimestari piti esityksen kuosissaan. Tunnelma oli hurmaava, ja kokemus sopi huonokuuloiselle. Äänitehostimia ei tarvittu, laulu raikui kaikilla äänialueilla. Oli sopraanoja, tenoreita, bassoja, baritoneja, mezzosopraanoja. Vain falsettiäänet puuttuivat. Hento sopraano pääosassa sai valtavan äänimassan kauniisti ilmoille. Miesten esitykset olivat myös monipuolisia ja puhtaita. Kielestä en ymmärtänyt, mutta vaimo tiesi sen olevan italiaa. Korokkeen yläpuolella oli valotaulu, jossa sanat juoksivat espanjaksi. Ymmärsin tekstiä sieltä täältä, mutta elekieltä hieman enemmän. En olisi uskonut, että pidän oopperasta, kun olen enemmän Reijo Taipaleen kuuntelija.

Puolen yön jälkeen poljimme kotiin. Vain kerran ajoimme liikenneympyrästä harhaan, mutta palasimme pian oikealle reitille. Hiljainen oli kylätie, autot olivat jähmettyneet yöksi. Kannoimme pyörät äänettömästi toisen kerroksen asuntomme eteen, ettemme häiritsisi unten mailla olevia. Rocky-koirakin oli sikeässä unessa. Tuumailin, että olisi ollut hyvä hetki kostaa uusille naapureille viikonloppujen kolistelut ja äänet. Emme tietenkään niin tehneet, sillä meillä on hallussa asiallinen kotikasvatus. Vitsailin Pia-Liisalle, että luulen uusien naapureiden olevan oopperaväkeä, kun esiintyvät öiseen aikaan niin kuuluvasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.