München & FESPA-messut 16.–19.5.2019

Torstaina 16.5. lähti vajaan kahdenkymmenen hengen porukka Mediaunionin matkalle tutustumaan keskieurooppalaiseen kaupunkikulttuuriin ja alan messuihin.

Münchenillä on tarjota matkalaisille runsaasti uutta ja vanhaa kaupunkiviihdettä. Hotelleja keskeisellä sijainnilla, hyvät aamiaiset ja mukava sää. Lukemattomia nähtävyyksiä, vanhaa kaupunkia ja uutta kaupunkia. Palatseja, kirkkoja, museoita, ravintoloita, puistoja, kävelykatuja ja jokunen (tuhat) kauppaa. Siinä olivat ainekset kesän odotteluun yhdistyksen keväisellä messumatkalla.

FESPA (digitaali-, seri- ja tekstiilipainamisen yhteisön globaali yhdistys) tarjosi taas paljon mielenkiintoista nähtävää. Messuilla oli kuusi isoa hallia täynnä tuotannon- ja prosessinohjausjärjestelmien, laitevalmistajien ja materiaalitoimittajien ständejä. Oli näytöksiä ja näytteitä. Useammankin messuvieraan matkaan tarttui ainakin erikoisella printillä koristeltu t-paita, ehkä myös jokunen muki.

Autoja wrapattiin eli teipattiin huikeilla, koristeellisilla väriteipeillä, joita digikoneilla tulostettiin. Ikävä kyllä eivät autoista antaneet näytteitä mukaamme. Isoja kankaita ja tekstiilejä painettiin vielä isommilla sublimaattikoneilla, rullatavarana myös. Mielenkiintoisia olivat myös 3d-tulostimet ja -ohjelmistot, vaikka ne olivat selkeästi vähemmistönä näillä messuilla.

Reissussa oli mukana runsaasti messukävijöiden veteraaneja, joiden kanssa viime vuonna olimme Berliinissä. Nyt kääntyvätkin odotukset seuraaville Euroopassa järjestettäville messuille. Maa on eri, mutta edelleen isossa kaupungissa ollaan, joten voimme yhdistää mainiosti kulttuurin ja ammatillisen tietämyksen kasvattamisen. Suuntana siis maaliskuinen Madrid. Vamos!


Teksti ja kuvat Vesa Salmi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.