Harrastuksena jazzlaulu

Liityin Itä-Uudenmaan Faktoreiden miesvaltaiseen kerhoon vuonna 1981, ja olin yksi sen nuorimpia jäseniä. Tein pitkän työuran hinnoittelijana WSOY:ssä ja myöhemmin Bookwellissä. Työni oli kirjapainossa valmistettavien tuotteiden teknisten kustannusten hinnoittelua, jälkihinnan vertaamista standardeihin, raportointivirheiden korjaamista ja hinnoitteluperusteiden kehittämistä sekä laskutusta. Toimin myös Bookwellin toiminnanohjausjärjestelmän tiimissä.

Keväällä 2013 osakseni tuli irtisanominen yt-neuvottelujen seurauksena. Toimin Itä-Uudenmaan Faktoreissa toiminnantarkastajana yli 30 vuotta ja järjestelytoimikunnassa hallituksen ulkopuolella.

Musiikki, etenkin laulu, on kuulunut elämääni lapsesta saakka. Tieni vei koulukuoroista aikuisten kuoroon. Lauloin 20 vuotta Lady Shave -barbershop-kuorossa. Tälle amerikkalaiselle musiikkityylille ovat ominaisia vanhat jazzkappaleet, näyttävät esiintymisasut, meikit ja koreografiat. Toimin kuorossa mm. koreografina ja pr-vastaavana. Harrastus toi mukanaan kolme Amerikan-matkaa ja lukuisia kuorokilpailuja Ruotsissa.

Nykyään laulan ja esiinnyn pienemmässä laulukuorossa nimeltään Nice Voices. Viimeiset kymmenen vuotta on kulunut jazzlaulun merkeissä. Olen jazzlaulajana amatööri ja esiintynyt pianisti Marko Taipaleen kanssa vuosittain Porvoon Paahtimossa teemalla ”Jazzstandardeja Paahtimolla”. Minulle vanhat jazzstandardit ovat intohimo, sillä uskomattoman vahvat sävellykset puhuttelevat, niitä kuunnellaan sukupolvesta toiseen eikä niihin kyllästy.

Olen kehittänyt itseäni jazzlaulun saralla ottamalla säännöllisesti yksityislaulutunteja yli 20 vuoden ajan ja osallistunut Otavan Classic Jazz ry:n järjestämille klassisen jazzin yhtyesoittokursseille. Vuonna 2008 tuotin omakustannelevyn Just Squeeze Me. Olen esiintynyt myös erilaisten kokoonpanojen kanssa. Nalle Lindström Swing Bandin kanssa esiinnyin kesäisin Helsingin Santa Fe -ravintolan terassilla vuosien ajan. Porvoossa esiinnyn mm. Porvoon Orkesteriyhdistyksen kanssa paikallisissa konserteissa.

Liikunta on kuulunut elämääni lapsesta asti: yleisurheilua, lenkkeilyä, jääpalloa. Jalkapalloa olen pelannut sekä Porvoon Akilleksen että Loviisan Torin riveissä. WSOY:n joukkueessa juoksimme Suomi Juoksee -viestiä Utsjoelta Helsinkiin 10 vuoden ajan. Nykyään liikun lähinnä ryhmäliikuntatunneilla zumban ja bodypumpin merkeissä.

Ranska ja ranskalainen kulttuuri viehättävät niin ikään. Olen Porvoon Suomi–Ranska-yhdistyksen sihteeri ja
lähes 40-vuotiaan yhdistyksen perustajajäseniä. Olen kahden tyttären, Kristan ja Lauran äiti ja neljän lapsenlapsen onnellinen mummi. Elmo, Eimi, Otso ja Tuure vievät osansa mummin ajasta, eikä aika todellakaan tule pitkäksi.
Maaliskuussa 2019 koittivat vihdoin eläkepäivät, pitäisiköhän sitä ruveta harrastamaan jotakin…
Teksti ja kuva Kristiina Järvinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.