Vuoden 2018 Kauneimmat kirjat -näyttely julkistettiin

Kauneimmat kirjat 2018 -julkistamistilaisuus pidettiin keskiviikkona 13.3.2019 historiallisen kauniissa Kansalliskirjaston Kupolisalissa. Tilaisuudessa julkistettiin kauneimpien kirjojen kokoelma ja kaunein kirja sekä onnistuneimmat kirjan kannet. Samalla Kansalliskirjastossa avattiin kauneimpien kirjojen näyttely.

Kauneimman kirjan arvonimen sai tänä vuonna konstailematon ja koskettava Kimmo Oksasen ja Heidi Piiroisen Ohikuljetut – Erään kerjäläisperheen tarina (WSOY). Kirjan ulkoasun on suunnitellut Johannes Nieminen. Kirjassa raatia viehättivät kokonaisvaikutelma, suunnittelun tarkoituksenmukaisuus ja kirjaesineen muotoilun sopivuus aiheeseen. Kauneimmat kirjat 2018 -kokoelmaan valittiin yhteensä 25 kirjaa.

 

Valikoimassa pyrittiin monipuolisuuteen sekä lajityyppien että suunnitteluratkaisujen osalta: klassisen kirjasuunnittelun ohella kokoelmassa on rajoja rikkovia, konventioista poikkeavia näkemyksiä ja toteutustapoja. Lisäksi Kirjataiteen onnistuneimmat kannet -kunniakirjalla palkittiin 11 onnistuneinta kantta.

Suomen kirjataiteen komitealle lähetettiin arvioitavaksi 182 kirjaa. Kilpailun taso oli ilahduttavan korkea. Monet kirjat olivat pieteetillä suunniteltuja esineitä, joiden materiaaleihin ja taktiilisiin ominaisuuksiin oli kiinnitetty erityistä huomiota.

Kauneimmat kirjat 2018 osallistuvat Best Book Design from all over the World -kilpailuun ja kiertävät näyttelyissä Suomessa ja kolmessa Euroopan maassa. Teokset ovat myös esillä Leipzigin kirjamessuilla vuosittain.
Teksti ja kuva Vesa Salmi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.