Neljä arvokkainta asiaa

Ihmiset
Mediaunionissa ihmiset ovat järjestäytyneet jäsenistöksi. Kun on jäsenenä yhteisössä, tarkoittaa se myös yhteistä toimintaa. Yhteisömme jäsenet toimivat toki eri rooleissa, toiset suunnittelevat, järjestävät ja kutsuvat muita osallisiksi tapahtumiin tai osalliseksi yhteisille matkoille. Suuri osa jäsenkuntaamme osallistuu yhteisön toimintaan seuraajana. Seuraajat osallistuvat lukemalla tätä lehteä, kirjautumalla jäsensivustolle silloin tällöin, lukemalla yhdistykseltä tulevat sähköpostit tai keskustelemalla toisen jäsenen kanssa yhdistykseen liittyvistä asioista.

Aika
Kun teet jotain, ihan mitä tahansa, kuluttaa se aikaasi. Aikaa ei saada takaisin, ja siksi on toki tärkeää miettiä, mihin aikaansa käyttää. Mikä on kallista aikaa, määrittyy jokaisen omasta lähtökohdasta ja tarpeista – usein myös lähimmäisiämme kuunnellen. Oma aika on yksi haasteellisimmista asioista, jota elämässä tulisi hallita. Eikä haaste suinkaan koske vain toisen palveluksessa aikaansa kuluttavia, vaikka työelämässä ajan niukkuus usein korostuukin. Oikeasti aika on kaikille saman mittainen ja yhtä arvokas. Siksi aikaa on mahdollista jakaa keskenämme esimerkiksi toimimalla yhdistyksessä. Kun teemme asioita yhdessä, kasvattaa yhteisiin asioihin käytetty aika arvoaan paljon enemmän, kuin yksin käyttämämme aika. Usein se antaa yhteisön jäsenille lisäarvoa yhteenkuuluvuuden tunteena, kokemusten rikkautena ja konkreettisina asioina.

Tieto
Ihmiskunnan liima ja rakennusaine. Tarvitsemme tietoa, jotta voimme hankkia taitoja. Tiedon avulla kasvatamme yhteisötaitoja, omaa osaamista, tietämyksen jakamisen taitoja ja arvoa tuottavaa toimintaa. Jatkuva oppiminen, kehittyminen ja pelkästään elämästä selviäminen edellyttävät tietoa. Koska tieto on muuttuva ja koko ajan lisääntyvä arvo maailmassa, on myös jatkuva tiedonhankinta ja tiedon jakaminen tärkeää. Mediaunionin jäsenten voi olettaa olevan tietämyksen huippupaikoilla. Jäsenistömme on kokenutta, viestinnän eli tiedon jakamisen parissa työtä tehnyttä väkeä. Tieto muuttuu siis taidoiksi, taito kokemukseksi. Ainoa huoli liittyy tiedon ajan tasalla oloon. Onko se samassa rytmissä muun maailman kanssa, jotta sillä voi tehdä hyödyllisiä, lisäarvoa tuottavia asioita?

Raha
Mitä mieltä olet rahasta? Monelle se on välttämättömyys. Mutta entä jos sitä ei olisi olemassa lainkaan, tarkoitan koko maailmassa, ei vain omalla tililläsi? Niinpä, maailma käyttäisi vaihdantaan jotain muuta. Ruokaa, vettä, palveluja, esineitä, tavaroita. Tosiasia on, ettei rahaa oikeasti ole, se on ihmisen luomus. Ajatus, jolla arvoa mitataan. Ja se pienenee maailmassa koko ajan – samalla, kun rahamäärä kasvaa. Ongelma on rahamäärän eli velan jatkuva kasvu. Jos sinulla on aikaa ja mielenkiintoa, perehdy esimerkiksi Yhdysvaltojen dollarien painamiseen (tämäkään ei ole totta, eivät he seteleitä paina, sillä kyse on velkakirjoista) ja inflaatioon. Raha on suuri valhe, se perustuu vain luottamukseen ja uskoon. Sopii toivoa, että tässä kohtaa usko ja luottamus kantavat ihmiskuntaa pitkään.

Joskus ihmisillä oli ihan oikeaa rahaa käytössään. Se oli ennen seteliaikaa (jonka kiinalaiset keksivät jo 900-luvulla). Silloin käytettiin kulta- ja hopeakolikoita. Kulta- ja hopea olivat olemassa ennen ihmistä ja jäävät vielä, kun ihmiskunta on joskus kadonnut. Harvalla meistä on tätä oikeaa rahaa, ainakaan kovin paljon.

Mediaunionin laskennalliset rahat ja toiminnan mahdollistava rahavirta tuotetaan pääosin sijoitustuotoilla. Meillä ei ole jäsenmaksuja, mutta meillä on kuitenkin yli 2000 ihmistä, joille tuotamme jäsenpalveluita: aikaa olla yhdessä, tietoa ja taitoa. Se on arvokasta, jos mikä. Rahasta meidän on turha kiistellä.

Rauhallista loppuvuotta ja yhä parempaa tulevaa vuotta kaikille jäsenille, yhteistyökumppaneille ja muille lukijoillemme!

Yhdistysfaktori Vesa Salmi, puh. 050 467 9577   info@mediaunioni.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s