Kertova kuva

Ville Tietäväisen ja Ville Hännisen uutuuskirja Kertova kuva on ainutlaatuinen kooste kuvajournalismin lajeista ja keinoista. Upeasti kuvitettu teos rakentuu konkreettisten esimerkkien ympärille: Tietäväisen kuvitusten kautta lukijalle avautuu, mitä kuvilla voi kertoa ja miten. kantta

Kertova kuva on tarkoitettu visuaalisten ja viestintäalojen ammattilaisille sekä kaikille visuaalisesta kerronnasta kiinnostuneille. Samalla teos on palkittujen tekijöiden kannanotto laadukkaan kuvajournalismin puolesta.

– Maailman on sanottu muuttuvan alati visuaalisemmaksi, mutta se on tarkoittanut vain kuvapinta-alan lisääntymistä. Itse haluan puhua ideapohjaisen kuvan ainutkertaisen sanoman puolesta. Kuvitus on tekijän ja lukijan yhteistyötä: kun vastaanottaja hoksaa kuvituksen idean, viesti jää vahvasti mieleen, sanoo Tietäväinen.

Ville Hänninen on kuviin erikoistunut toimittaja ja tietokirjailija. Hänen edellinen tietokirjansa Kirjan kasvot – Sata vuotta suomalaisia kirjankansia (SKS, 2017) sai Taideyhdistyksen kirjallisuuspalkinnon 2017.

Ville Tietäväinen on palkittu kuvittaja, graafinen suunnittelija ja sarjakuvataiteilija. Hänen lehtikuvituksiaan on julkaistu 1990-luvulta lähtien mm. Helsingin Sanomissa ja Yliopisto-lehdessä.

Päivälehden museossa on 5.12.2018 – 24.2.2019 teoksen pohjalta koostettu näyttely.

Ville Tietäväinen ja Ville Hänninen
Kertova kuva – Journalistisen kuvituksen mahdollisuuksia ja keinoja. SKS 2018
ISBN 978-952-222-991-5

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s