Yhdistyksen yhteistyö- ja palvelukumppanit

Vaikka Mediaunionilla on vain reilut kaksituhatta jäsentä, ei yhdistys voi toimia ilman yhteistyö- ja palvelukumppaneitaan. Palveluksi ei liioin riitä perinteinen pankki- tai vakuutuspalvelukumppani, tarvitaan jotain hieman enemmän. Tässä jutussa esitellään toimintamme kannalta ensiarvoisen tärkeitä yhteistyökumppaneita.

Yhteistyökumppaneiden tarvetta on aika-ajoin syytä päivittää. On hyvä tarkastella palvelutasoa ja sitä, vastaavatko niiden tarjoamat palvelut tarkoitustaan, ovatko palvelut sopivia ja riittäviä, ehkä liian suureksi mitoitettuja tai liian kalliita tarpeisiin nähden. Myös Mediaunionilla on viime vuosina ollut näitä tarkastelun paikkoja. Olemme mm. vaihtaneet vuoden 2017 alussa taloushallinnon ja kirjanpidon palvelut Tiliverkko Oy:lle. Hieman myöhemmin vaihdoimme pääosan sijoituksistamme uudelle varainhoitajalle (Seligson Oy).

Talousammattilaisten Tiliverkko Oy

Tiliverkko Oy:n perustivat vuonna 1986 kaksi suuryrityksen palveluksessa ollutta talousalan ammattilaista. Parin vuoden sivutoimisen yrittämisen jälkeen yhtiölle vuokrattiin toimitilat ja palkattiin ensimmäinen työntekijä. Vuosien myötä yrityksessä on työskennellyt kolmesta viiteen työntekijää, ja yhtiöön on myös tullut uusia omistajia.

Tänä päivänä Tiliverkko Oy on kolmen osakkaan ja yhden työntekijän nykyaikainen tilitoimisto, jonka asiakaskunta koostuu pk-yrityksistä ja eri alojen yhdistyksistä. Modernin tilitoimiston tapaan myös Tiliverkossa käytetään pilvipalveluna toimivaa, asiakkaan ja toimiston yhdistävää järjestelmää. Tämä “Heeros-tuoteperhe” kattaa kaikki sähköisen taloushallinnon prosessit paperilaskujen skannauksesta osto- ja myyntilaskujen käsittelyyn ja arkistointiin.

Palkkahallinto hoidetaan Heeroksen ePalkat-ohjelmalla. Käytännössä tämä kattaa kaiken sen rahaliikenteen ja talouden hallinnon, mikä sisältyy Mediaunionin toimintaan. Erillistä laskutusohjelmistoa ei tarvita, sillä raportit, laskut ja kuitit, matkalaskut jne. ovat suoraan järjestelmän sisällä tallessa ja arkistoituna.

Seligson & Co – parempaa tuottoa

Sijoittajalle tarjottavat tuotteet ovat monien mielestä monimutkaisia ja vaikeasti hahmotettavissa. Monesti sijoittaja joutuu myös maksamaan niistä kovan hinnan, vaikka ei aina edes huomaa miten. Seligson & Co Oyj perustettiin vuonna 1997 tarjoamaan sijoittajille yksinkertaisia ja läpinäkyviä vaihtoehtoja. Yritys pyrkii tuottamaan sijoituspalveluja, joiden avulla asiakkaan saama pitkän aikavälin tuotto on mahdollisimman hyvä. Yritys palvelee sekä yhteisöjä että yksityishenkilöitä, pääosin Suomessa ja Ruotsissa.

Yrityksen sijoitusfilosofia pohjautuu akateemiseen tutkimukseen. On vahvaa näyttöä siitä, että aktiivisesti sijoituskohteita valitsevat salkunhoitajat eivät keskimäärin pysty pitkällä aikavälillä ylittämään markkinatuottoa, varsinkaan kustannusten jälkeen. Jotkut pystyvät, mutta koska historiallinen tuotto ei tutkitusti kerro tulevasta, on sijoittajan lähes mahdotonta tietää tulevat voittajat etukäteen eli jo sijoittaessaan.

Yksinkertainen on tehokasta

Seligson & Co:n painopiste on passiivisissa rahastoissa, se tarjoaa passiivisia indeksirahastoja niiden kustannustehokkuuden vuoksi ja siksi, että ne ovat helppoja ymmärtää, läpinäkyviä ja salkun rakennusosina täsmällisiä. Ne seuraavat kohdemarkkinansa kehitystä ilman salkunhoitajan aktiivisia valintoja tai vilkasta kaupankäyntiä arvopapereilla. Passiiviset rahastot ovat kustannustehokas tapa muodostaa hyvin hajautettu perussalkku.

Ylituottoon pyrkiviä aktiivisia rahastoja Seligson & Co tarjoaa lähinnä hajautusmielessä sekä kehittyvillä markkinoilla kun uskotaan, että niillä voi tuottaa lisäarvoa. Myös aktiiviset rahastot pyrkivät kustannustehokkuuteen, esimerkiksi salkkujen kiertonopeudet ovat alhaiset turhien kaupankäyntikulujen välttämiseksi.

Sijoittamisen Seligson & Co:n rahastoihin voi aloittaa osoitteessa http://www.seligson.fi. Apuakin saa: yrityksen edustajat keskustelevat mielellään ilman sopimusta tai varainhoitosopimuksen puitteissa, jos asiakas haluaa räätälöityä sparrausta tai palvelua. Varainhoitorahasto Pharos taas on yksinkertainen ratkaisu niille, jotka haluavat helposti hajauttaa sijoituksensa kansainvälisille osake- ja korkomarkkinoille ilman erillistä sopimusta varainhoidosta. Teksti Vesa Salmi

FAKTA
Seligson & Co Rahastoyhtiö Oyj
Perustettu: 1997
Tuotteet: rahastot ja varainhoito, ei muuta (ei esim. välitys- tai lainaustoimintaa)
Rahastojen minimimerkintä: 10 euroa
Hallinnoitavia varoja: 1,9 miljardia euroa
Osuudenomistajia rahastoissa: 115 000
Omistajat: Henkilökunta (> 50 %), LähiTapiola n. 40 %

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s