Yhdistyskokous Turussa keräsi ennätysmäärän osallistujia

Yhdistyksemme ylin päättävä elin eli vuotuinen yhdistyskokous pidettiin Holiday Club Caribiassa Turussa14.4.2018. Kokous oli ammatillisaatteellisen yhdistyksemme viides ja toimikausi neljäs. Kokoukseen voivat osallistua kaikki yhdistyksemme jäsenet ja mahdollisuus siten vaikuttaa yhdistyksemme asioihin.

Yhdistyskokous.hallitus
Mediaunionin hallitus oik. Paavo Kyröläinen, Jukka Rautavaara, Miika Niinikoski, Klaus Kallioinen, Vesa Salmi (ei hallituksen jäsen), Soile Lappalainen, Jorma Suomi, Santtu Kerkkänen, Ari Rantanen, Kari Koivisto ja hallituksen puheenjohtaja Pekka Teinilä. Kuvasta puuttuvat Tero Kanerva ja Risto Parkkonen.

Turkuun olikin saapunut ennätysmäärä jäseniämme ympäri Suomen – kaikkiaan 67 oli ilmoittautunut ennakkoon kokouslounaalle ja samalla kokoukseen. Todella hieno asia.

Avauspuheessaan yhdistyksemme puheenjohtaja Pekka Teinilä muistutti taas, mistä yhdistyksemme muodostuu eli pelkästään jäsenistämme ei muista yhdistyksistä. Hän myös loi lyhyen katsauksen edellisen vuoden tapahtumiin, hallintoon, talouteen ja lomaosakkaisiin. Kaikki ne kolme kotaa, mitkä hän oli kuluneelle kaudelle asettanut – osa-aikaisen faktorin toiminta, hallinnon kulujen pienentäminen ja sijoitustoiminnan tuottojen parantaminen – olivat jokseenkin toteutuneet.

Kokouksen puheenjohtajiksi valittiin Irma Piironen ja Jorma Hietanen edelliskokouksen tapaan ja samoin kokouksen sihteeri Vesa Salmi. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Reijo Leppänen ja Pertti Toivonen. Kokouksen ääntenlaskijoina toimivat Jukka Naavalinna ja Jari Louhi.

Tilinpäätöksen esitteli yhdistyksen taloudenhoitaja Soile Lappalainen, joka oli noin 22000 euroa ylijäämäinen. Hän myös esitteli tilintarkastajan lausunnon, joka ei sisältänyt moitteita.

Vuoden 2017 toimintakertomuksen hallituksen puolesta esitteli hallitusedustaja Jukka Rautavaara.

Yhdistyksen puheenjohtaja esitteli hallituksen laatiman palkkio esityksen vuodelle 2018, joka ei sisältänyt muutoksia edelliskauteen verrattuna. Hallitusedustaja Klaus Kallioinen pohjusti hallituksen ja Timo Nurmen sääntömuutosesitykset. Hallituksen esitys hyväksyttiin, mutta Nurmen esitys hylättiin.

Hallituksen esitykselle avustuksista sai vastaesityksen, asiasta suoritettiin lippuäänestys, jonka hallituksen esitys voitti. Avustusmäärää korotettiin edellisvuoden ylijäämän verran Juha-Matti Ahon esityksestä.

Vesa Salmi esitteli vuoden 2018 toimintasuunnitelman, joka myös hyväksyttiin. Taloudenhoitaja esitti vuodelle 2018 talousarvion, joka on noin 110 000 euroa alijäämäinen. Hallituksen laatiman äänestys- ja vaaliohje sai vastaesityksen, jossa erovuoroisten hallitusedustajien tilalle ei valittaisi uusia edustajia, hävisi suljetun lippuäänestyksen jälkeen hallituksen esitykselle.

Puheenjohtajan vaaliin ei nykyiselle puheenjohtajalle tullut vastaehdokasta, joten hänet valittiin hallituksen puheenjohtajaksi. Hallituksen kolmen erovuorolaisen tilalle valittiin Kari Koivisto, Kuopiosta, Ari Rantanen, Turusta ja Risto Parkkonen, Lahdesta.

Loppupuheenvuorossa kokouksen puheenjohtaja Irma Piironen esitti jälleen toivomuksen hallitustyöskentelylle, että kaikenlaisesta ”kuppikuntaisuuksista” päästäisiin eroon ja puhallettaisiin yhteiseen hiileen, mikä on yhdistyksen ja hallituksen toiminnan kannalta ensiarvoisen tärkeää. Puheenjohtajat toivottivat kaikille hyvää kotimatkaa ja kesää.

Yhdistyskokous
Kokoukseen osallistuneet olivat kiinnostuneita käsiteltävistä asioista ja ottivat osaa keskusteluun aktiivisesti.

Teksti ja kuvat Pekka Teinilä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s