Vuoden karikatyyppi on Jan Vapaavuori

Karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarpit on valinnut vuoden 2017 karikatyypiksi Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren. Killan vuosinäyttely ”Skarpit trumputtaa” esittelee ajankohtaisia karikatyyrejä ja pilapiirroksia Päivälehden museossa 17.1.–18.2.2018.

 

 

JanVapaavuori_tekija_KimmoPalikko
Kuva: Kimmo Pälikkö

Skarppien mielestä Vuoden karikatyypiksi valittu Jan Vapaavuori on persoonallisen näköinen ja karismaattinen henkilö. Perusteluissa skarpit toteavat, että Vapaavuori oli ollut vuonna 2017 runsaasti esillä mediassa otettuaan osaa pormestarikisaan ja voitettuaan sen.
Skarpit on Grafian alainen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta. Vuoden karikatyyppi -nimitys on kunnianosoitus, joka myönnetään suomalaiselle julkisuuden henkilölle, joka on hahmona positiivinen ja kasvoiltaan mielenkiintoinen piirrettävä.

Aiemmat Vuoden karikatyypit ovat olleet Sofi Oksanen, Jutta Urpilainen, Timo Soini, Jörn Donner, Ismo Leikola, Jarkko Nieminen ja Sauli Niinistö.

Skarpit trumputtaa* -näyttely Päivälehden museossa

Skarpit järjestää yhdeksännen vuosinäyttelynsä Päivälehden museossa, Helsingissä 17.1.–18.2.2018. Esillä on lähes 90 työtä 18 eri taiteilijalta. Näyttelyn taiteilijat: Markku Haapaniemi, Teppo Järvi, Juha Kalliolahti, Erkki Kangas, Kerberos, Jorma Lampela, Eric Leraillez, Janne Markkanen, Micaela Morero, Tero Mäkelä, OlliBull, Kimmo Pälikkö, Pasi Rahikainen, Elina Rajala, Jope Ruonansuu, Teuvo Salminen, Heimo Suomalainen sekä Miki Wallenius.

Päivälehden museo, Ludviginkatu 2-4, Helsinki
Avoinna joka päivä klo 11–17, vapaa pääsy
Näyttelyn aikana paikalla on livepiirtäjiä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s