Hassua on olla olemassa, mutta onhan se tyhjää parempi?

Noin vuosi sitten kirjoitin tällä palstalla jutun, jossa sivusin yhteisöllistä, aatteellista toimintaa. Pääpointtini tuolloin oli aatteellisuuden merkitys asiana, joka pitää yhteisöjä koossa. Kirjoitin tuolloin mm. tähän tyyliin: ”Aate on kuitenkin se liima, joka vie yhteisöjä eteenpäin. Aatteellisen toiminnan ylläpitäminen on kansakuntien, puolueiden, liittojen, yhdistysten jne. sisäinen voimanlähde, yhteisten näkemysten löytämistä ja pyrkimystä ratkaisujen tekoon yhdessä.”

Pohdin – vaatimattomasti globaaliin kontekstiin ajatukseni siirtäen – silloin myös tuloillaan olevia USA:n presidentinvaaleja. Edellä mainitun aate-ajatukseni liitin Yhdysvaltojen ja maailman politiikan tuleviin käänteisiin. Pohdin, eteneekö maailma kenties yhteisiä demokratiaa, luontoa ja tasa-arvoisen maailman aatteita kunnioittaen vai päädymmekö itsekkäiden, pienen piirin aatteiden ja muiden ahdasmieliseksikin kokeman politiikan seuraajiksi.

No, niinhän siinä sitten kävi. Tällä hetkellä Trumpia pressaksi ajanut USA:n republikaaninen puolue on aatteellisen sekaannuksen vallassa, kun Mr. President sinkoaa twiittejään maailmalle. Moraali ja presidentin instituution kunnioitus tuntuvat olevan katoavaa luonnonvaraa. Uskottavuus ja yhteisen aatteen hehku heikkenevät, ja samalla heikkenee kansakunnan painoarvo maailmassa.

Tämähän tietysti luo muulle maailmalle mahdollisuuksia lisätä omien aatteidensa painoarvoa ja näkyvyyttä. Olikohan tästä yksi esimerkki piskuisen Suomen presidentin vierailu Valkoisessa talossa? Oli sinänsä hienoa katsoa lehdistötilaisuutta, jossa presidentit esiintyivät vierekkäin. Omamme vaikutti puheiden ja eleiden perusteella olevan jopa suurempi valtionpäämies kuin USA:n presidentti. Hienoa Suomi ja Suomen korrektisti toimiva presidentillinen instituutio! Arvot ja aate ovat kohdallaan.

Aatteellinen yhdistyksemme on kuluneen vuoden ajan toteuttanut yhteistä toimintaa,  olemme puuhailleet pientä, vähän suurempaa ja jotain siltä väliltä. Luultavasti juuri sitä, mitä yhteisöllistä, ammatillista yhteenkuuluvuutta, yhteistoimintaa ja virkistäytymistä tukevan yhdistyksen kuuluukin. Pienenä sisäpiiritietona kerrottakoon, ettei tapahtumiin ja toimintaan liittyvistä yksityiskohdista ole ihan aina ollut yhteistä näkemystä hallituksessakaan, mutta kuitenkin yhteistyön hedelmä on yleensä saatu nopeasti kuorittua ja nautittua. Ja se on juuri aatteen kehitystä, kun ollaan eri mieltä ja sitten lopulta hyväksytään yhteinen, yhteisöllinen näkemys.

Käytänkin tilaisuutta hyväkseni, ja kiitän Mediaunionin hallitusaktiivien toimintaa tämän vuoden osalta. Kiitos hyvästä yhteistyöstä! Oikein hyvää loppuvuotta myös kaikille jäsenille, yhteistyökumppaneille ja muille lehden lukijoille!

Vesku
Yhdistysfaktori Vesa Salmi, puh. 050 467 9577, info@mediaunioni.fi

”Kaikki pitäisi tehdä niin helposti kuin mahdollista, mutta ei yhtään helpommin.”
Albert Einstein

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s