Bioaika-rekka kiertää vuoden loppuun

Metsäsektorin yhteinen Suomi100-hanke, Bioaika-tapahtumakiertue starttasi Helsingistä maanantaina 5.6. Matkalla on yhteensä sata pysähdyspaikkaa joulukuun puoliväliin mennessä. Kiertue ja sen ydin, Bioaika-rekan tiedekeskus, tavoittelee erityisesti nuoria.

– Biotalousstrategia tarvitsee tuekseen tutkimusta, kehitystä ja konkreettisia pilottiprojekteja – mutta ennen kaikkea yhteistä ymmärrystä siitä, millaista elämä kestävän kehityksen maailmassa voisi olla, totesi energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen

Rekan perävaunussa on biotaloudesta ja sen mahdollisuuksista kertova tiedekeskus. Kävijät tutustuvat aiheeseen itse tehden ja kokeillen. Näyttelyssä mm. esitellään maapallon megatrendejä, vieraillaan metsässä virtuaalisesti sekä visioidaan tulevaisuutta.

Bioaika-rekan rinnalla kulkee myös Bioaika-tori, missä biotalouden toimijat kertovat omasta toiminnastaan. Starttitapahtumassa esittäytyivät Luke, Metsähallitus, Metsäkustannus, MTK ja Metsänhoitoyhdistykset, PEFC, Stora Enso, UPM ja WiiluBike.

Bioaika-rekkaan on vapaa pääsy. Kiertue kulkee kesän ajan erilaisissa yleisötapahtumissa ja on mukana mm. Farmarissa, SuomiAreenassa ja Asuntomessuilla. Elokuussa alkaa koulukiertue, jolloin Bioaika pysähtyy noin 60 koululla ja oppilaitoksella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s