Hopeasiivet 20 vuotta

Hopeasiivet on Turussa toimiva Mediaunionin jäsenten vuonna 1996 perustama seniorikerho. Nimen keksi Reijo Kirjonen, ja kerhon logon suunnitteli Turun Palloseuran 1950−60-luvun legendaarinen jalkapallon ja jääkiekon maalitykki Matti ”Sunttu” Sundelin.

Hopeasiivet juhlaristeilyllä: (vas.) Eero Santala, Heikki Nyman, Rainer Hammar, Erkki Huotari, Kurt Wahlroos, matkanjohtaja Jukka Naavalinna, Jukka Rautavaara, Markus Lenets, Jaakko Aaltonen, Jorma Nässi, Pertti Nieminen, Jorma Suomi, Pekka Nylund, Raimo Warinowski, Kimmo Kankare ja Pentti Salo. Kuvasta puuttuvat kuvan ottanut Atte Jalava ja Nils Malin.

Aikanaan päätettiin, että Hopeasiivet ei valitse ”virkailijoita” johtamaan toimintaa, mutta onneksi kuitenkin  kaikessa hiljaisuudessa toimintaa pyörittämään on löytynyt innokkaita ja päteviä  puuhaajia. Kari Eskola vastasi pitkään tapaamisten ja tapahtumien järjestelyistä sekä kirjasi ja kuvasi tapahtumia. Atte Jalava taas pyrki saamaan talouspuolen kuntoon sekä hoiti tiedotuksen, jotta jäsenet olivat oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Nykyäänkin Atte vastaa varainhankinnasta, kun hän vetää Eurojackpot-porukkaa. Päävastuu tapaamisten ja tapahtumien järjestelyistä on tällä hetkellä Jukka Naavalinnalla.

Seniorit ovat kokoontuneet kuukausittain ”kaffemööttiin” pääsääntöisesti Turun Luostarinmäen käsityöläismuseon kahvila Enkelin Kisällissä (aiemmin pelkkä Kisälli). Viime aikoina on kokoonnuttu vaihtelun vuoksi myös muualla. Tapaamisiin osallistuu normaalisti 20−25 senioria, turkulaisten lisäksi Forssan seudulta asti. Perusväen muodostavat alusta saakka mukana olleet. Puheenaiheet liittyvät yleensä sekä kuluneiden vuosikymmenien tapahtumiin että ajankohtaisiin mieltä askarruttaviin asioihin. Toki keskusteluissa eksytään välillä myös muistelemaan menneitä työvuosia useinkin huumorilla höystettynä.

Kerhon toimintaan kuuluu lisäksi mm. kevään ulkoilupäivä ja tutustumiskäyntejä eri kohteissa. Suosittu on ollut myös Turku−Maarianhamina−Turku-piknik-risteily, jolla tällä kertaa 13.12.2016 vietettiin pikkujoulun lisäksi kerhon 20-vuotisjuhlaa.

Kerho on saanut vuosittain Pietari Waldin Kilta Pro ry:ltä toiminta-avustuksen, jolla on katettu osa tapahtumien kuluista. Vastaavanlainen seniorifaktorien kerho toimii ainakin Helsingissä. Senkin toiminta on aktiivista, mistä kertoo mm. ulkomaanmatkojen ja asiantuntijaluentojen järjestäminen.

Matti Sundelinin suunnittelema logo.

Mediaunioni voisi jatkossa kehittää ja tuke alueellista toimintaa koko maan kattavaksi. Jäsenkunta saattaisi aktivoitua ihan uudella tavalla, kun toiminta tulee lähelle. Eri alueilta tai kaupungeista voisi löytyä ryhmiä tai henkilöitä, jotka ottaisivat vastuulleen paikallisen ammatillis-aatteellisen toiminnan järjestämisen kaikille alueen jäsenille eikä vain senioreille tai Ammattiliitto Pron jäsenille. Tapahtumiin saisivat tietysti osallistua jäsenet joka puolelta Suomea. Mediaunionin soisi muuttavan sääntöjään, jotta se voisi tukea myös em. toimintaa. Teksti Jorma Suomi, kuvat Atte Jalava

Joulupukki (vas.) Pertti Niemisen, Erkki Huotarin, Kimmo Kankareen, Kurt Wahlroosin ja Markus Lenetsin seurana Hopeasiipien juhlaristeilyllä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s