Pro Seniorit ry:n puheenjohtajaksi Esko Ekfors

Pro senioreiden 10-vuotisjuhlakokous pidettiin 11. huhtikuuta Kirkkonummen Majvikissa.

Paikalla oli 142 yhdistyksen jäsentä. Pro Seniorit on Ammattiliitto Pron suurin valtakunnallinen jäsenyhdistys, jossa on noin 24 000 jäsentä. Yhdistyksellä on 12 kerhoa ympäri maan.

Yhdistyksen jäsenten edunvalvonta hoituu pitkälti Eläkkeensaajien Keskusliiton EKL:n kautta, jonka jäsen Pron Seniorit on. Vuosikokous oli yhdistyksen historian kymmenes ja yhdistysten kerhojen kutsumat jäsenet lähtivät kokouksen jälkeen juhlaristeilylle Tallinnaan.

Avauspuheessaan puheenjohtajuudesta luopuva Markku Pynnönen kertasi yhdistyksen historiaa. Sen jälkeen hän puhui eläkeläisten asemasta: palkkaindeksin mukaiset korotukset myös eläkkeisiin, indeksikorotuksella lasketun eläkkeisiin käytettävä rahamäärä pitäisi jakaa sekalinjaperiaatteella eli ei kaikille x prosenttia, eläkkeitten verotus pitäisi olla työtuloon verrattava. Näillä toimenpiteillä lisättäisiin yhteiskunnan verotuloja ja pienennettäisiin yhteiskunnan maksamien tukien määrää.

Kokouksessa oli paikalla vain eläkeläisiä ja ikäjakauma oli melko suuri. Suurinta arvostelua aiheuttivat tilinpäätöksessä matkakulut, niissä kilomerikorvaukset, jotka olivat yhteensä vajaat 10 000 € (hallituksessa 7+1, joka kokoontui 11 kertaa). Tilikauden kulut olivat noin 57 000 € ja vastaavasti tulot 67 000 €. Taseen loppusumma oli noin 78 000 €.

Yhdistyksen säännöt mahdollistavat, että koko hallitus voi vaihtua joka vuosi. Tein siksi sääntömuutosesityksen, jossa hallitukseen valittaisiin vain erovuoroisten tilalle uudet edustajat (kuten myös MDU:ssa tapahtuu). Sääntömuutos meni uuden hallituksen harkittavaksi.

Puheenjohtajaksi valittiin oululainen eläkeläisrakennusmestari Esko Ekfors. Kokouksen päätteeksi uusi puheenjohtaja piti linjapuheensa. Teksti Pekka Teinilä

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s