Puhtikaura on Vuoden Suomalainen Elintarvike 2016

Viipurilaisen Kotileipomon Puhtikaura-kaurapuuteri on valittu Vuoden parhaaksi suomalaiseksi elintarvikkeeksi.  Tuote on Vääksyssä toimivan, 16 henkeä työllistävän ,  leipomon keksintö, eräänlainen ”juotava kaurapuuro”. Sitä voi nauttia aamu- ja välipalana tai käyttää erilaisissa juomissa ja smoothieissa. Puhtikaura toimii myös palauttavana juomana treenien jälkeen.

_DSC3470puhti

Puhtikaura on kauran ytimestä valmistettua erittäin hienojakoista jauhetta. Se sekoitetaan nesteeseen, jolloin siitä tulee tasaista ja juotavaksi sopivaa. Idea tuotteelle lähti leipurien varhaisista ja kiireisistä aamuista.

– Ryhdyimme miettimään, että mistä löytyisi todella nopea, ravitseva ja herkullinen aamupala, jolla jaksaisi pitkälle päivään, kertoo idean isä, Viipurilaisen kotileipomon toimitusjohtaja ja yrittäjä Teppo Ylä-Hemmilä.

Periaatteessa hienojakoista ja ravitsevaa kaurapuuteria on valmistettu jo pitkään. Viipurilainen Kotileipomo ja Jalasjärvellä toimiva Taivalkosken mylly ryhtyivät yhdessä kehittämään siitä kuluttajille sopivaa vaihtoehtoa noin vuosi sitten. Mukana kehittämisessä olivat myös suomalaiset viljelijät.  Puhtikaura jatkaa suomalaisten kaurainnovaatioiden menestystarinaa. Finalistit valinnut kilpailuraati kehui erityisesti suomalaisen kauran innovatiivista käyttöä ja Puhtikauran monikäyttöisyyttä.

Koko perheen uudenlainen välipalan täydentäjä tai treenaajan kotimainen vaihtoehto ravintolisille. Upeimmillaan juomissa, smoothieissa ja juotavana puurona. Kokonaisuuden kruunaa kaunis pakkaus, palkintoperusteluissa sanotaan.

– Puhtikaura tarjoaa täysin uudenlaisen tavan käyttää kauraa helposti ja nopeasti. Uskomme, että tuotteella on potentiaalia niin Suomen markkinoilla kuin ulkomaillakin. Ryhdymme jo kesän aluksi tarkemmin selvittämään Puhtikauran maailmalle viemistä, Ylä-Hemmilä iloitsee.

Vuodesta 1988 lähtien järjestetty Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailu palkitsee suomalaisen elintarviketeollisuuden parhaita uutuustuotteita. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa kehitetyt ja valmistetut vähittäiskauppatuotteet, jotka ovat tulleet myyntiin edellisen vuoden aikana. Kilpailun voittaja valittiin viidestä finalistista yleisöäänestyksellä huhtikuussa 2016. Kilpailun järjestää Elintarviketeollisuusliitto.

http://www.puhtikaura.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s