Työpaikat ja yhdistykset

Taas on yhdistyksissä oltu aktiivisia! Päijät-hämäläiset ja etelä-karjalaiset faktorit päättivät yhdistää voimansa Itä-Uudenmaan Faktorien kanssa.

Onneksi olkoon “uudelle” yhdistykselle ja sen koko jäsenkunnalle! Tällaisten järjestelyjen kautta toivon löytyvän lisäpotkua myös yhdistysten edunvalvontatyöhön ja työpaikkatoiminnan aktivointiin.

Hihat voi kääriä yhdessä Pron alueasiamiesten kanssa – myös muualla Suomessa. Edunvalvonnan pitäisi näkyä kaikkien yhdistysten toimintasuunnitelmissa ja tavoitteissa.

Edustajistovaali

Pron edustajiston vaalin ehdokasasettelu on päättynyt 2.5. Pron sivuilta löydät viestintäalan ehdokkaat. Toivottavasti myös yhdistykset muistavat tuoda ehdokkaita esille omissa tiedotteissaan ja työpaikoilla. Hallinnollinen edustus Prossa on alallemme tärkeää, kun haluamme tuoda omia tavoitteitamme esille Pron kautta.

Kilpailukykysopimus

Syntyy, ei synny, syntyy – en tiedä. Toivottavasti tiedämme 1. kesäkuuta, kun sopimuksen kattavuutta keskusjärjestöissä tarkastellaan. Neuvottelut eivät tätä kirjoitettaessa huhtikuussa ole päässeet tunnusteluvaihetta pidemmälle. Selvästi eri kautta lähestymme ainakin työajan pidentämistä, siis “me”: Viestinnän Keskusliitto ja Pro.

Toimihenkilön työtä ei ole yleensä kiveen hakattu työajan muodossa, olemme tottuneet kantamaan vastuumme ja hoitamaan työmme silloin, kun työtoverimme ja asiakkaamme sitä odottavat. Tähän tarpeeseen vastaisi parhaiten työajan pidentäminen joustavasti esimerkiksi liukuvan työajan tai työaikapankin saldon kautta. Syntyvää 24 h/vuosi kuoppaa sitten itse kukin lapioisi täyteen työnantajan tarpeen ja omien mahdollisuuksien mukaan – joustavasti.

Selviytymislauseke ja sen sisältö sekä ehdot ovat myös haastavien neuvottelujen takana. Lähdemme siitä, että taloudelliseen ahdinkoon ajautuneen työnantajan on selviytymislausekkeen käytön vastapainoksi annettava toimihenkilöille mm. työsuhdeturvaa. Myöskään tuotannolliset vaikeudet eivät kuulu selviytymislausekkeeseen, niitä varten on olemassa omia keinoja.

Virkistävää ja rentouttavaa loma-aikaa!

Mikko Honkanen
sopimusalavastaava, Ammattiliitto Pro
040 5529 410, mikko.honkanen@proliitto.fi
Twitter: @HonkanenMikko

PS. Erosin Mediaunionin hallituksesta Yhdistyskokouksessa 9.4. Jyväskylässä. Tulin MDU:n hallitukseen 2005, ja nyt on aika antaa uuden hallituksen toteuttaa toimintaa. Kiitos luottamuksesta näinä vuosina, yritän olla jatkossa aktiivinen rivijäsen.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s