Skarppia vatulointia Päivälehden museossa

Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien Skarppien VII vuosinäyttely ”Skarppia vatulointia” esittelee ajankohtaisia karikatyyri- ja pilapiirroksia Päivälehden museossa 3.2.–13.3.2016.

Kuva Kimmo Pälikkö
Kuva Kimmo Pälikkö

Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta Skarpit järjestää seitsemännen vuosinäyttelynsä uusitussa Päivälehden Museossa, Helsingissä 3.2.–13.3.2016. Esillä on töitä kuudeltatoista eri taiteilijalta kuluneen vuoden merkittävistä henkilöistä ja tapahtumista. Mukana on pilapiirroksia poliittisesta vatuloinnista aina hauskoihin karikatyyreihin ajankohtaisista julkisuuden henkilöistä.

 

Vuoden karikatyyppi

Suomen karikatyristit ja pilapiirtäjät Skarpit ovat valinneet Vuoden karikatyypiksi tennistähti Jarkko Niemisen.

Skarpit perustelee Jarkko Niemisen valintaa Vuoden karikatyypiksi 2015 mm. seuraavasti: ”Nieminen on kansainvälisesti tunnettu ja menestynyt urheilija sekä positiivinen hahmo. Jarkko Nieminen päätti näyttävästi pitkän tennisuransa vuoden 2015 lopulla. Hänen persoonalliset kasvonpiirteensä ovat karikatyyripiirtäjän unelma.” Skarpit piirtävät oman näkemyksensä Niemisestä vuosinäyttelyyn.

Vuoden karikatyyppi -nimitys on kunnianosoitus, joka  myönnetään suomalaiselle julkisuuden henkilölle, joka on hahmona positiivinen ja kasvoiltaan mielenkiintoinen piirrettävä. Nyt seitsemättä kertaa järjestettävässä vuosinäyttelyssä on esillä killan jäsenten omia näkemyksiä Vuoden karikatyypistä. Hän voi valita näyttelystä omakseen mieleisensä karikatyyrin.

Aiemmat Vuoden karikatyypit: Sofi Oksanen, Jutta Urpilainen, Timo Soini, Jörn Donner ja Ismo Leikola.

> Lue lisätietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s