Suomen ensimmäinen Roland-akatemia Jyväskylän ammattiopistoon

Jyväskylän ammattiopiston painoviestinnän koulutuksessa juhlitaan helmikuussa Suomen ensimmäisen Roland-akatemian avajaisia. Roland-akatemia on japanilaislähtöisen laitevalmistaja Roland Digital Groupin maailmanlaajuinen koulutuskonsepti, johon valitut oppilaitokset edustavat painoviestinnän kouluttajien parhaimmistoa. Pohjoismaissa Roland-akatemioita on Tanskassa ja Ruotsissa.

Roland-akatemia tukee painoviestinnän osaamisen ja alan kehittymistä. Konseptin mukaisesti Roland DG tarjoaa uusimman teknologian digipainokoneet oppilaitoksen käyttöön.

– Olemme todella ylpeitä siitä, että Roland DG valitsi Suomessa yhteistyökumppanikseen juuri Jyväskylän ammattiopiston. Akatemia mahdollistaa opiskelijoille entistä monipuolisemman ja tulevaisuuden tarpeita vastaavan koulutuksen, jossa opitaan uusia painotekniikoita ja työskentelytapoja, kertoo rehtori Pirjo Kauhanen.

Uudessa oppimisympäristössä opiskelijat pääsevät painamaan useille pinnoille ja kehittämään luovia painotuoteratkaisuja. Yhteistyössä muiden maiden akatemioiden kanssa järjestetään työpajoja ja kilpailuja.

Roland-akatemia avaa myös uusia yhteistyömuotoja alueen yritysten ja yhteisöjen kanssa. Akatemian kautta tarjotaan kursseja ja koulutuksia alan ammattilaisille osaamisen päivittämiseen.

– Uuden ajan laitteiden ja monipuolistuvan opetustekniikan avulla saamme ammattilaisia muuttuvalle alalle ja yrityksiin, joissa uutta osaamista tarvitaan. Monet yritykset ovat jo nyt osoittaneet kiinnostusta akatemian mahdollisuuksiin, ja toivomme yhteistyön syvenemistä myös materiaalitoimittajien kanssa, kertoo painoviestinnän kouluttaja Vesa Iltola.

Lisätietoa https://www.jao.fi/news/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s