Faktori-lehden ensimmäisellä lukijamatkalla

Faktori-lehden ensimmäinen lukijamatka tehtiin Heidelbergiin, Saksaan. Lensimme 25. syyskuuta Frankfurtiin, sieltä jatkettiin bussilla Wieslochiin Heldelbergin painokonetehtaalle. Oppaamme herra Wittich oli meitä vastassa tehtaan portilla.

Heildeberg_Alkuohjeistus

 

Tehdasalue on noin 900 000 neliötä, joten tutustumine alueeseen oli hyvä aloittaa tankkauksella tehtaan ravintolassa. Hallejakin on useita, siksi teimme kierroksen bussilla. Vaikka painoalalla on tänään vaikeuksia, koneita kuitenkin kasataan kovalla vauhdilla. Vaikuttavaa nähdä, miten kaikki saadaan aikaan.

Teknologian kehitys on sama täälläkin; mitä suurempi laite, sen vähemmän henkilöitä. Varaosien lähettämöön tuli mukaan myös turvahenkilö varmistaakseen, että emme laita vääriä osia lähetettävien sekaan. Osat tuotiin esille tietokoneohjatusti ja näytöstä näkyi, mistä otetaan ja mihin laitetaan. Ihmiskäsi hoitaa laskutehtävän. Näin varmistetaan, ettei tietokone tee virhettä. Virheet on minimoitu, eikä huonoja osia mene mukaan. Onneksi ihminen tekee lopullisen päätöksen.

Herra Wittichin asiantuntevalla opastuksella saimme hyvän katsauksen tehtaan toimintaan. Moniin meitä askarruttaviin kysymyksiin saimme myös perusteellisen vastauksen. Kiitos oppaallemme! Lähdimme siis jatkamaan matkaa kohti hotellia.

Linna kaupungin laella

Heidelbergin historia alkaa n. 1000-luvulta. Kaupunki säilyi toisesta maailmansodasta lähes vahingoittumattomana. Ei sen takia, että se on hyvin kaunis, kuten luultiin. Liittoutuneet suunnittelivat kaupunkia toimintojen keskipisteeksi.

Heildeberg_Painamisen alkeetPäivän kohteemme oli vanha kaupunki ja Heidelbergin linna. Linnahan rakennettiin jo 1200-luvulla, ja sitä myös laajennettiin ja muunneltiin useasti vuosisatojen aikana. Linnamainen siitä tuli 1600- ja 1700-luvuilla. Linna on kolme kertaa lähes tuhoutunut historiansa aikana. Viimeisen iskun se sai salaman aiheuttamasta tulipalosta, jonka jälkeen sitä ei enää korjattu.

Linnassa on valtava viinitynnyri, jossa on säilytetty kylän viinisatoa. Sen tilavuus on noin 200 000 litraa. Linnan pihalta on upea näkymä yli kaupungin.

Illallinen tarjoiltiin ravintola Zum Roten Ochsenissa, joka on tyypillinen saksalainen ravintola. Se on saman suvun hallussa alkuperäisellä paikallaan jo kuudennessa sukupolvessa. Pääruokana oli, kuinkas muuten kun Saksassa ollaan, sikaa.

Ilta jatkui tutustuen vanhan kaupungin perinteiseen syystapahtumaan. Musiikki soi joka aukioilla, ja kaduilla liikkui tuhansittain juhlivia ihmisiä. Sunnuntaina aamukävelyn jälkeen pakattiin matkalaukut valmiiksi kotimatkalle. Onnistuneen reissun jälkeen on siis hyvä jatkaa kohti uusia jäsenmatkoja.

Heildeberg_tyytyvaisia turistejaTeksti ja kuvat Veli-Matti Niemi

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s