Vuosi ja 10 kuukautta

Vuosi ja 10 kuukautta ammatillis-aatteellisen MDU:n palveluksessa

Mitä tarkoittavat otsikossa mainitut vuodet ja kuukaudet? Ne kuvaavat työhistoriaani ammatillis-aatteellisessa yhdistyksessä nimeltä Mediaunioni MDU ry. Koko työhistoriani Mediaunionissa kesti melkein 13 vuotta. Kun nyt siirryn eläkkeelle 1.11.2015 alkaen, on aika tarkastella tuota ajanjaksoa.

Siirryin yhdistyksen palvelukseen osaeläkeläisenä. Alun perin tarkoituksenani oli eläköityä jo aiemmin, mutta Museokadun toimistotilan käyttötarkoituksen muutos ja myynti pitkittivät asiaa hiukan. Myös se tosiasia, että liittoaikana MDU:ssa oli jäseninä vain 13 jäsenyhdistystä, mutta muutoksen jälkeen lähes 2100 toi uusia käytäntöjä, ja lähtöni lykkääntyi.

Muutamia poimintoja kuluneelta ajanjaksolta:
–    jäseniä nyt 2078, heistä 1118 on jäsenrekisterissämme vielä vailla sähköpostiosoitetta
–    puheenjohtajana on koko ajan toiminut Veli-Matti Niemi
–    jäsenistämme työssä käyviä on noin 25 prosenttia
–    yhdistyksen toimitila Museokadulla myytiin kesäkuussa 2015
–    Lomakohteet – Sastamalassa oleva Satuniemi ja Nilsiässä oleva Tintintaival – hankittiin 2006
–    jäsenlehtemme Faktori täytti tänä vuonna 100 vuotta ja ilmestyy edelleen neljä kertaa vuodessa.
–    yhdistys vuokrasi Helsingin Ruoholahdessa toimitilan Ammattiliitto Prolta kesäkuussa 2015

Minkälaista toimintaa olemme sitten näiden lähes kahden vuoden aikana järjestäneet? Perinteisiä ja suosittuja keilailu-, golf- ja pilkkimestaruuskilpailut on järjestetty edelleen. Kulttuuripuolella tuotimme teatteri-pikkujoulutapahtuman, lisäksi lukijamatkan Heidelbergiin ja talvipäivän Messilään. Koskikalastus toi toimintaamme uusia jäseniä. Myös viininmaistajaiset kiinnostivat uusia tulokkaita.

Kaksi tapahtumaa olemme valitettavasti joutuneet perumaan vähäisen kiinnostuksen vuoksi. Nämä olivat laivamatka Kari Suomalaisen museolle Visavuoreen ja tutustumismatka Verlan tehdasmuseoon. Museokäynnit eivät siis ehkä kiinnosta jäseniämme. Tarkoituksena oli myös järjestää vuosittain ainakin yksi koulutustapahtuma. Tässä tavoitteessa olemme edelleen, ensimmäisenä vuonna koulutustapahtuma järjestettiin Leppävirralla ja tänä vuonna koulutus- ja tutustumismatkana Tallinnaan. Olen myös kuullut ajatuksesta järjestää yksinäisille, ikääntyville jäsenille jonkinlaisia yhteisiä keskustelutapahtumia. Miltä tämä kuulostaisi?

Tunnustan, että olen hieman pettynyt siihen vauhtiin, millä jäsenpalvelumme siirtyvät sähköisiksi. Toivon, että jatkossakin voimme palvella niitä jäseniämme, joilla ei ole mahdollisuutta tai halua toimia netin kautta. On otettava huomioon jäsentemme ikärakenne.

Kiitän kaikkia jäseniämme ja lehden lukijoita kuluneista yhteisistä vuosista. On olut hienoa voida palvella teitä! Toivon, että yhdistyksemme toiminta jatkuu virkeänä jatkossakin.
Jään mielenkiinnolla seuraamaan tulevaa kehitystä. Kiitos!

Pekka Teinilä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s