Vain muutos on pysyvää

Museokadun tilat on myyty, yhdistyksen uudet tilat sijaitsevat Ammattiliitto Pron tiloissa Helsingin Ruoholahdessa. Muutossa, niin kuin usein, tulee mieleen, että se pitäisi tehdä viiden vuoden välein. Pääsisi turhista tavaroista eroon.

Silti, arkistojen aarteita selatessani totesin, että paljon hauskaa ja hyödyllistä on tallessa. Asiakirjoja, lehtiä, vuosikertomuksia, tilinpäätöksiä, osastojen vuosikertomuksia ja muuta asiaan kuuluvaa. Ne kaikki saivat uuden kodin Välikankaan kirjapainomuseossa, Kokkolassa ja toimihenkilöarkistossa. Uudessa toimistohuoneessamme on vain kaikkein välttämättömin, käden ulottuvilla.

Toiminnanjohtajamme Pekka Teinilä jää eläkkeelle marraskuun alussa. Mitä sen jälkeen? Hallitus tekee työtään tavalliseen tapaan. Jatkuvasti pohdimme, kuinka jäsenpalvelut voidaan hoitaa mahdollisimman mutkattomasti ja miten jäseniä palvellaan sujuvimmin. Rutiinit on jaettu yhdistyksen luottamustoimisille toimihenkilöille ja osin myös muille hallituksen jäsenille. Jäsenpalvelut hoidetaan ensisijaisesti, ja kaikki muutkin asiat ovat hyvin hallussa.

Jäsenetujen uudistamiselle ja lisäykselle on mielestäni nyt selkeä tarve. Haluan kohentaa mm. lomapaikkojen laatua. Nythän viikkovuokraan kuuluvat liinavaatteet ja loppusiivous. Paikallisten palveluntarjoajien kanssa selvitetään mahdollisia uusia jäsenetuja. Lomaosakkeisiin on syytä saada ajanmukaiset, langattomat tietoliikenneyhteydet. Selvitämme myös, onko mahdollista matkanjärjestäjien kanssa luoda yhteistyösopimus, joka tarjoaa edullisia matkoja. Useat palvelut ovat sähköisessä muodossa, mutta kehitteillä on tapa jolla kaikki – nekin jotka eivät käytä nettipalveluja – voivat niitä hyödyntää.

Haluan kiittää Pekkaa menneistä vuosista ja antaumuksella tehdystä työstä Mediaunionin jäsenistön hyväksi. Samalla toivotan rattoisia eläkevuosia ja mitä parhainta syksyä!

Hyvää syksyä kaikille muillekin!

Niemen Masa
veli-matti.niemi@pp3.inet.fi
puh. 0500 493 681

PS. Välikankaan kirjapainomuseo sijaitsee Kokkolassa Kirjapaino Välikankaan yhteydessä. Museo on avoinna ryhmille tilauksesta, mutta siellä voivat vierailla myös yksityiset, kirjapainoalan historiasta kiinnostuneet kävijät. Museo toivoo että vierailua suunnittelevat ottaisivat yhteyttä Ulpu Välikankaaseen. p. 040 516 2311. Museovierailuun on mahdollista yhdistää esimerkiksi työnäytöksiä tai ruokailu- ja kokouspalveluita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s