Koskikalassa Nykälänkoskella Haukivuorella

MDU:n järjestämään koskikalastukseen osallistui toistakymmentä kalastuksen harrastajaa.

Kiihkeimmät heistä hakeutuivat testaamaan kosken kala-antia jo perjantai-iltana. Mäkisen Jouni saikin 62-senttisen taimenen pitkän väsytyksen jälkeen. Muut osallistujat saivat hyvää kokemusta ja hauen tumpin, joka laitettiin pakkaseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaihteleva ja tuulinen sää ei ollut paras mahdollinen perhokalastukseen. Vaappumiehet ja lippakalastajat kokeilivat kalustoaan saamatta koskessa olevia taimenia. Nykälänkosken erikoisuuksia ovat vaalea vaappu ja perho. Molempia oli saatavilla kosken isännältä, joka vaimonsa kanssa hoitaa ja kehittää Nykälänkosken kalastusta. Laavu antaa mahdollisuuden sekä nokipannukahveihin että makkaran käristykseen.

Mediaunionin koskikalastajat kokoontuivat lauantaiaamuna ja Kari Koivisto kiitti aktiivisia osallistujia. Heitä oli kattavasti koko Suomesta, etäisin Oulusta. Kalastusaluetta olisi ollut tarjolla kilometrien matkalla. Kaikki halusivat kuitenkin kalastaa läheisillä koskilla. Illalla oli tarjolla saunaa ja iltapalaa: friteerattuja muikkuja ja Koiviston Karin yhdessä Aulis Harjun kanssa kutupyynnillä pyytämää kuoretta.

Koskikalastus jatkui sunnuntaina, mutta osa kalastajista lähti aamupalan jälkeen kotimatkalle. Innokkaimmat saivat taimenen vaappuun, mutta siiman katkettua kala pääsi kuitenkin jatkamaan elämäänsä. Kiitokset kaikille osallistujille! Teksti ja kuvat Kari Koivisto

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s