Uuteen kuosiin

Hallituksen kokoonpanosta ja jäsenten määrästä on viime aikoina ollut paljon puhetta. Vuosikokous päättää hallituksen jäsenmäärästä, montako valitaan erovuoroisten tilalle ja ketkä, vai jatketaanko samalla kokoonpanolla.

Aiemmin hallituksen kokoonpanoon vaikuttivat piirien esittämät hallitusedustajat, jotka liittovaltuusto vahvisti. Maantieteellisesti olivat näin edustettuina kaikki piirit. Tämä valintatapa varmaan on jäänyt monille mieleen ja nyt sitä haluttaisiin jatkaa. Se ei sääntöjen mukaan ole mahdollista. Vuosikokous valitsee edustajat asuinpaikasta riippumatta.

Mikä sitten on sopiva määrä? Kokoonpano pitää suhteuttaa toimintaan ja jäsenmäärään, mutta mielestäni määrää tärkeämpi on yhteistyökyky. Ensimmäisen vuoden hallituksessa suurin osa jäsenistä oli jo ollut vuosia mukana hallitustyöskentelyssä. Kokemuksesta ei siis ollut puutetta. Paljon asioita saatiin päätökseen ilman suurempia ongelmia. Kova halu asioiden läpiviemiseksi ja ideoiden runsaus teettivät ehkä aikatauluongelmia. Jotkut asiat vain vievät enemmän aikaa tullakseen valmiiksi.

Nyt, kun hallituksen kokouksia ei voida pitää työaikana, tulee jäsenellä olla vahvaa sitoutuneisuutta työskentelyyn. Voi kysyä miksi olla hallituksessa, jos ei pysty osallistumaan kokouksiin. Tämä tulee henkilön tiedostaa. Tietysti poissaoloon on toki hyväksyttäviäkin syitä.

Yhdistyksen tilat Museokadulla ovat nyt myytävänä. Tilat ovat toimintaan ja henkilöstöön nähden tarpeettoman suuret, joten uusia tiloja etsitään. Myös palveluiden kehittäminen pitää saada paremmin vastaamaan jäsenistön tarpeita. Tavoitteena on saada tiedottaminen nopeammaksi, kotisivujen muokkaaminen helppokäyttöiseksi ja ketteräksi. Uskon, että kun asiat jotka eivät enää kuulu yhdistykselle saadaan pois päiväjärjestyksestä, niin toiminta tulee suunniteltuun mallin.

Hyvää ja lämmintä kesää!
Niemen Masa
0500 493 681
veli-matti.niemi@pp3.inet.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s