Suvituulia odotellen

Kevät on ollut yhdistysten sääntömääräisten vuosikokousten aikaa. Toivottavasti kaikki 13 sopimusalamme yhdistystä Oulusta Helsinkiin ja Satakunnasta Savo-Karjalaan ovat omansa ehtineet hoitaa ja tehdä mm. henkilövalinnat tulevalle toimikaudelle!

Mediaunionin tulevaisuudesta keskusteltiin varmaan kymmenen, ehkä 20 vuotta. Pohdintaa käytiin siitä, milloin tulee aika yhdistyä jonkin suuremman kanssa. No, nyt tiedämme milloin se aika tuli. Vähän yli vuoden perspektiivillä voinee todeta, että edunvalvonnan turvaaminen tehtiin ajoissa.

Hieman samantapaisia tulevaisuuskeskusteluja on käynnistynyt viime aikoina myös yhdistyksissä. Jäsenmäärät näyttävät, että pienimmässä on 18 ja suurimmassa 190 jäsentä. Useassa yhdistyksessä väkeä on vain muutamia kymmeniä ja vuosikokouksen osallistujat saattavat koostua kokonaan hallituksen jäsenistä.

Minulla ei henkilökohtaisesti – eikä Prolla ammattiliittona – ole tarvetta siirtää toimivia yhdistyksiä historiaan. Aikanaan, kun graafinen viestintä kukoisti, suurella maantieteellisellä alueella toimineet yhdistykset pilkkoutuivat luontevasti pienemmiksi. Olisiko syytä miettiä yhdistymisiä nyt, kun väki nyt alalla vähenee? Jos haasteena on se, että omalla tilillä on liikaa rahaa eikä sitä haluta antaa “vieraan” käyttöön, voi tämänkin huolen ratkaista vaikkapa huomioimalla talousasiat liittymissopimuksessa. Yhdistyksen tärkein tehtävä on kuitenkin koota yhteen oman alamme toimihenkilöt. Liiton näkökulmasta toivon, että mahdollisimman moni tekninen toimihenkilö on jatkossakin virkeästi toimivan oman sopimusalamme yhdistyksen jäsenenä. Yhdistystoiminnan tulevaisuuden pohtimiseen sopiva paikka olisi syksyn FinnGraf-messut. Tapahtuma on perinteisesti koonnut yhteen väkeä vaihtamaan kuulumisia.

Jos näihin asioihin liittyvä pohdinta tuntuu omassa yhdistyksessäsi ajankohtaiselta ja kaipaat sparrausta, niin soita minulle. Jutellaan. Muista myös Pron koulutustarjonta, kalenterista löytyy mm. yhdistystoiminnan johtamisen kurssi 7.–8.11. Majvikissa. Mitäpä jos miehitämme sen yhdistystemme edustajilla? Tarkemmat tiedot tästä ja muista Pron tarjoamista koulutuksista löydät Proplussasta. Samasta paikasta löytyy muutakin yhdistystoiminnan tukimateriaalia, mm. mallitoimenkuvia eri tehtäviin.

Mikko Honkanen, sopimusalavastaava, Ammattiliitto Pro
040 5529 410, mikko.honkanen@proliitto.fi

PS. Onko työkaverisi “Loimaan kassan” jäsen? Kerro hänelle että Pro maksaa Yleisestä työttömyyskassa YTK:sta Ammattiliitto ja Työttömyyskassa Pron jäseneksi kesken vuotta vaihtaville takaisin YTK:n loppuvuoden kassamaksun. Maksu hyvitetään Prohon liittymistä seuraavan kuukauden alusta vuoden loppuun saakka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s