Haastetta luovuudelle

Pimeä ja kosteankolea syksy ja jokapäiväiset huonot uutiset. Mikä voisi masentaa meitä enemmän? Eilisen ikävät uutiset tuntuvat jo paremmilta tämän päiväisiin verrattuna. Voitaisiinko huonot uutiset kertoa jollakin muulla tavalla? Siinä haastetta luovuudelle.

Yritykset etsivät jatkuvasti säästöjä. Voitaisiinko kertoa myös uusista tuoteideoista, kehityskohteista ja hyvistä käytännöistä? Ilmeisesti niitä on vain vähän, jos ollenkaan. Eräs päijäthämäläinen yrittäjä tokaisi muinoin: ” Nuorena oli iteoita, mut ei rahaa. Nyt on rahaa, mut ei iteoita”. Kuten tiedämme, muiden tekemisiä on helppo arvostella. Jos kulutus loppuu, loppuvat myös kaupankäynti ja työt. Eikä näytä maailmantilannekaan konflikteineen taloudellisesti sen paremmalta.

Mediaunionin hallitus on sopinut työjaosta ja nimennyt vastuuhenkilöt eri tehtäviin. Näin voimme paremmin ja tehokkaasti tarjota jäsenistölle aktiviteetteja. Näitä ovat mm. koulutus-, kulttuuri- ja erilaiset muut vapaa-ajantapahtumat sekä tutustumismatkat kiinnostaviin kohteisiin. Tänä syksynä olemme järjestäneet keilailukisat Espoossa ja teatteriesityksen Tampereella. Tilaisuuksissa on ollut erittäin hyvä osanotto. Kustannukset on jaettu jäsenen omavastuuosuuden ja Mediaunionin tuen kesken. Lisäksi tuemme sääntöjen mukaan jäseniä opinto- ja koulutusavustuksilla. Näistä päättää Mediaunionin hallitus tapauskohtaisesti.

Olemme hyvän yhteistyökumppanin kanssa pystyneet pitämään taloutemme siinä tilassa, että voimme toimia jäsenistön hyväksi. Jäsenmaksua ei tänä vuonna ole, sitä ei mielestäni tarvita ensi vuonnakaan. Siitä kuitenkin päättää keväällä yhdistyskokous.

Pitkäntähtäimen suunnitelma on myös työn alla. Siinä on paljon haastetta. Millaisena sinä näet Mediaunionin vuonna 2018? Millaista toimintaa meillä on silloin? Jäsenten keski-ikä ei tästä enää alene, joten tämäkin tosiseikka aiheuttaa toimintaa suunnitteleville päänvaivaa. Tapahtumissa mukana olleena olen huomannut, että vaikka ikäännymme, niin hauskaa on ollut. Muistin heikentyessä samat vanhat jutut kun naurattavat aina vaan.

Toivotan sinulle hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa ja positiivisia ajatuksia vuodelle 2015.

Niemen Masa
0500 493 681
veli-matti.niemi@pp3.inet.fi

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s