Ei tarvitse olla täysin terve ollakseen työkykyinen

Kuinka terve pitää olla, että saa jatkaa työntekoa? Terveys ja sairaus eivät ole kaksi erillistä ilmiötä, vaan olemme kaikki jossain näiden ääripäiden välissä. Työurien pidentämisen näkökulmasta on tärkeää, että jokainen voi jatkaa työntekoa sairauksistaan huolimatta.

Muun muassa nämä selkeät kannanotot toivat työterveyshuollon ja työlääketieteen erikoislääkäri Kari-Pekka Martimolle Työ Terveys Turvallisuus -lehden jakaman Hyvän työelämän puolestapuhuja -tunnustuksen. Tunnustus julkistettiin Tampereella EuroSafety-, Työhyvinvointi- ja Nordic Welding Expo 2014 -messujen avajaisissa 5. marraskuuta.

Kari-Pekka Martimo on purkanut arkikielelle myös sitä, mitä asetukseenkin kirjattu työterveysyhteistyö tarkoittaa: Tietääkö työterveyshuolto, mitkä ovat sen asiakasyrityksen tavoitteet? Mitkä ovat työntekijöiden tehtävät noiden tavoitteiden saavuttamisessa? Entä mitkä terveyteen, työkykyyn, hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyvät riskit voivat vaarantaa yrityksen toiminnan?

– Työterveyshuollon asiantuntemuksella on käyttöä työpaikan riskien hallinnassa, Martimo sanoo.

Martimo on toiminut uransa varrella työterveyslääkärinä sekä työterveyshuollon tutkijana ja kehittäjänä. Nykyisin hän on teemajohtaja Työterveyslaitoksessa.

TTT-lehti jakaa Hyvän työelämän puolestapuhuja -tunnustuksen vuosittain henkilölle tai toiminnalle, joka konkreettisesti edistää työpaikkojen työhyvinvointia ja ymmärtää myös viestinnän tärkeyden sanomansa välittämisessä. Tunnustuksen ovat aiemmin saaneet Alkoholihaitat hallintaan (AHA) -hanke (2013), työterveyshuollon professori, teemajohtaja Kari Reijula (2012), professori Nina Nevala, dosentti Rauno Pääkkönen, tutkimusprofessori, teemajohtaja Kiti Müller ja professori Marja-Liisa Manka (2011), diplomi-insinööri Eero Korhonen (2010), tutkimusprofessori Jari Hakanen (2009) ja psykologi Sirkku Kivistö (2008).

Lue lisää:
Sairaanako töihin? http://www.tttdigi.fi
Työterveysyhteistyö – viidellä kysymyksellä alkuun http://www.tttdigi.fi

http://www.tyohyvinvointimessut.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s