Biotalous on resurssiviisautta

Biotalous on osa talouden kuudetta aaltoa, jossa resurssiviisaus ja luonnonvarojen kestävän kehityksen mukainen hyödyntäminen toimivat teknologisina, taloudellisina ja sosiaalisina ajureina. Se yhdistää puunjalostusta, kemiaa, energiaa, rakentamista, teknologiaa sekä ravinto- ja hyvinvointiratkaisuja.

Fossiilisten luonnonvarojen käyttö vähenee hyödyntämällä biotaloudessa uusiutuvia luonnonvaroja. Samalla edistetään talouskehitystä ja luodaan uusia työpaikkoja, uutta yritystoimintaa ja hyvinvointia kansalaisille. Uusiutuvia luonnonvaroja hyödynnetään ja kierrätetään tehokkaasti ja viisaasti biotaloudessa.

Uusiutuvien luonnonvarojen ja sivuvirtojen hyödyntäminen, biokemikaalien ja –polttoaineen valmistaminen biomassasta, entistä tehokkaammat valmistusmenetelmät ja kierrätys ovat tärkeitä biotaloustavoitteita ja ne ovat myös oleellisia tavoitteita VTT:n t&k-toiminnassa. VTT:n keskeisiä biotaloutta vauhdittavia teknologioita ovat biotekniikka, kemia, prosessitekniikka-, automaatio- ja valmistustekniikka.

VTT:n yksi merkittävimmistä uusista avauksista on lähikuukausina valmistuva uusi tutkimusympäristö Bioruukki Espoon Kivenlahdessa. Alkuvaiheessa Bioruukin 8000 neliötä sisältävät kaasutus- ja pyrolyysilaitteistoja sekä teollisuuden kehitystarpeita palvelevia biomassojen käsittelyprosessilaitteistoja.www.vtt.fi/news

>> Lue lisää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s