Graafinen hermoratahieroja ja mehiläishoitaja

Kolhosen Jouko, Jussina tunnettu, aloitti graafisella alalla Hämeenlinnassa noin 51 vuotta sitten, offsetpainajan oppisopimuksella. Sieltä tie vei Maarianhaminan kautta Lappeenrantaan.

Jussi on käynyt läpi koko alan alhaalta ylös. Hän on toiminut offsetpainajana, painomestarina, faktorina, kirjapainon omistajana ja lehden kustantajana. Tämä kaikki loppui vuonna 1990 konkurssiin.

– Minulla olisi varmaan ollut mahdollisuus jatkaa alalla toisen palveluksessa, mutta en halunnut. Olen aina ollut kiinnostunut biologiasta, anatomiasta ja fysiikasta, ja päätinkin toteuttaa vanhan haaveeni. Lähdin vaimoni kanssa tutustumaan erilaisiin hoitolaitoksiin.  Luin paljon myös alan kirjallisuutta. Kaikki sitten kulminoitui hermoratahierontaan, Jussi kertoo.

– Lopullinen päätös alan vaihdosta tuli luettuani Seura-lehdestä Tiina Lillakin hermoratahierontahoidoista. Minäkin päätin aloittaa hoitajana. Ehkä olisi pitänyt aloittaa jo aikaisemmin, hän pohtii.

Ekumeeninen sadon siunaus
Ekumeeninen sadon siunaus

Miten mehiläiset liittyvät tähän?

– Olemme vaimoni kanssa aina olleet luontoihmisiä, ja meillä on aina ollut kaikenlaisia eläimiä ja ötököitä myös hoidossa.  Hunaja ja mehiläisten sielunelämä on kiinnostavaa.  Luin vanhan tieteellisen kirjan mehiläisistä, ja halusin tietää niiden elämästä lisää.

Jussi kertoo mehiläisistä innokkaasti, ja luulen, että hän tuntee mehiläisensä jopa ulkonäöltä.
Mehiläishoitoon ja tarhaukseen osallistuu koko perhe. He ovat kehittäneet brändin ”Oma Hunaja”.  Pienen toimijan pitää erottua massatuottajista. Jussi mehiläisten pesiä on kaupungin eri osissa, muun muassa kaupungintalolla ja yliopiston alueella. Kaupunki ja yliopisto käyttävät hunajaa omassa toiminnassaan asiakaslahjoina.

Kysyttäessä pesien lukumääristä tai siitä paljonko hunajaa tulee, saan poromiehen vastauksen: onhan niitä ja jonkin verran tulee.

Sinut tunnetaan siitä, että olet monessa mukana. Riittääkö aika?
– Olen tyytyväinen elämääni. Olen aina saanut tehdä työtä, josta olen nauttinut ja tykännyt.  Yhdistystoiminnan olen nyt jättänyt, ensimmäiseen yhdistykseen liityinkin jo kuusivuotiaana. Olen aina ollut aktiivinen ja osallistunut niin erilaiseen paikallistoimintaan kuin faktoritoimintaankin. Olin mukana meripelastustoiminnassakin vuosia, nyt siinä jatkavat poikani ja hänen poikansa.  Musiikki- ja kuorolauluharrastus vielä jatkuu, Jussi puhelee.Uudet kuviot_Mehilaiset

Mitä ammattinimikettä käytät?
– Voisin olla vaikka graafinen hermoratahieroja ja -mehiläishoitaja, hän naurahtaa.
Teksti Veli-Matti Niemi

Kuvat: Uudet kuviot_jpg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s