Neuvottelemaan!

Ammattiliitto Pro solmii noin 60 työehtosopimusta. Niistä suurin osa tehdään eri työnantajaliittojen kanssa, mutta joukossa on talokohtaisiakin sopimuksia mm. rahoitusalalla. Yksi TES:stä on viestintäalan teknisten sopimus.

Jäsenistön kannalta keskeisin toimija työehtosopimusneuvotteluihin valmistautumisessa on sen oma neuvottelukunta. Tämä kootaan aktiiveista, siis luottamus- ja yhdysmiehistä. Oma neuvottelukuntamme on nimetty elokuussa, ja löydät sen kokoonpanon kirjautumalla Proplussaan omalla käyttäjätunnuksellasi. Siinäpä hyvä syy vierailla sivulla http://www.proplus.fi

Syksyn kuluessa neuvottelukunnalla on pohdittavaa mm. työaikauudistuksen ympärillä. Teamilaiset kirjatyöntekijäthän hyväksyivät muutoksia työaikoihin, ja olemme sopineet jo edellisellä TES-kierroksella, että vastaavista muutoksista neuvotellaan myös teknisten sopimukseen.

Kun kirjaudut Proplussaan, niin tee samalla kaksi asiaa: tarkista ja päivitä jäsentietosi ja julkaise oma profiilisi. Julkaiseminen tarkoittaa, että muut prolaiset voivat merkitä sinut kontaktikseen – ei siis suinkaan sitä, että avaisit profiilisi koko maailmalle. Proplussalla on monta tärkeää tehtävää. Sieltä pääset mm. ilmoittautumaan koulutuksiin.

Julkkiksia lehdessä ja verkossa

Pron puheenjohtajaksi valittiin keväällä Jorma Malinen Turusta. Pitkän työuran lisäksi hänellä on myös laaja kokemus järjestötyöstä. Malisen haastattelu on Ammatissa Pro -lehden numerossa 5/2014. Jos missasit jutun, niin löydät sen lehden sähköisestä versiosta – tietysti Proplussasta!

Viestintäalakin on tuoreessa numerossa hyvin näkyvillä. Heidelbergin asentaja ja yhdysmies Antti Vainion haastattelun lisäksi kerrotaan kalenterien valmistuksesta Ajastolla. Pron kalenterin tilanneet jäsenet saavat siis ensi vuonna Suomessa valmistetun kalenterin taskuunsa.

Aktiivista syksyä!

Mikko Honkanen
sopimusalavastaava, Ammattiliitto Pro
mikko.honkanen@proliitto.fi
040 5529 410

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s