Työkyky tutkinnon osa-alueeksi

Ammattiin valmistuva ja työelämään siirtyvä nuori tarvitsee tietoa siitä, miten voi itse vaikuttaa pärjäämiseensä ja jaksamiseensa tulevan työuransa aikana. Työterveyslaitos on tuottanut helppokäyttöisen ryhmäohjausmallin, joka sopii ammatillisiin oppilaitoksiin, työvoimakoulutukseen ja järjestöille. Työpajoissa nuorille annetaan tietoa ja mahdollisuus oivaltaa itse, miten ylläpitää omaa työkykyään.

Monikulttuurisen nuoren työkyvyn edistäminen -ryhmäohjausmalli ja siihen liittyvä ohjaajan opas on suunnattu erityisesti maahan muuttaneille nuorille. Tavoitteena on, että työpajojen aikana nuori tunnistaa ammattialansa ja työtehtäviensä vaatimukset, osaa huomioida ne työssään ja osaa toimia terveyttä ja työkykyä vahvistavalla tavalla myös vapaa-ajallaan.

Työkykyä voivat työuran alussa uhata esimerkiksi vaikeus kiinnittyä työelämään, vaikeus päästä sisään työyhteisöön tai ammattikulttuuriin ja puutteellinen omien rajojen tunteminen. Nuorten voimavaroja puolestaan ovat innostuneisuus ja avoimuus uudelle.

Työkykytaitoja nuorille. Monikulttuurisen nuoren työkyvyn edistäminen -ryhmäohjaajan opas on ladattavissa verkkosivuilta http://www.ttl.fi/fi/tutkimus/hankkeet/numat/Sivut/default.aspx

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s