Uusi koostumus

Vuosi on jo pitkällä, ja Mediaunionin toiminta on ollut uusien toimintatapojen hahmottelua. Kovan ponnistuksen jälkeen ovat akut tyhjentyneet. Olen varma, että kunhan saamme kuviot kuntoon, niin myös uudenlaista toimintaa viriää.

Hyviä ideoita erilaista tapahtumista on tullutkin. Otan edelleen vastaan kaikenlaisia ehdotuksia. Ensimmäisestä yhteisestä tapahtumasta on jo päätetty: yhdistyksemme Golfmestaruuskilpailut järjestetään Kuusankosken golfkentällä 6. päivänä kesäkuuta alkaen klo 10.00. Tästä on hyvä aloittaa, kutsu löytyy lehdestä. Nyt kun järjestämme kokonaan omat kilpailut toivon, että saisimme täytetyksi kaikki 24 lähtöpaikkaa.

Lomakohteemme Ellivuoren Satuniemen yhtiökokous maaliskuussa teki melkoisen päätöksen, joskin äänestyksen jälkeen. Epäselvät asiat riitautetaan Suomen Ladun kanssa. Hieman taustaa; Suomen Latu oli tehnyt tarjouksen kaikista kiinteistössä jäljellä olevista rakennusvioista kertakaikkisena korvauksena 20 000 €. Yhtiökokoukselle tehtiin esitys, että korvaus on liian pieni ja suurempaa pottia lähdetään hakemaan oikeusteitse. Tein vastaesityksenä esityksen, jossa hyväksyisimme tarjouksen sillä edellytyksellä, että B-talojen terassien alla olevat pilarit tarkastetaan ja mahdolliset viat korjataan Ladun toimesta. Sain esitykselleni myös kannatusta, joten jouduimme äänestykseen. Kokouksessa oli edustettuna 97 osaketta 174 mahdollisesta.

Äänestyksessä esitykseni hävisi äänin 38 – 53. Toivottavasti kaikilla osakkeenomistajilla on käsitys siitä, mitä mahdollinen oikeudenkäynti tulee maksamaan. Kaikki kustannusvaikutukset heijastuvat varmasti yhtiövastikkeisiin.

Toinen yhtiökokous pidettiin toimistollamme Asunto Aura Oy. Se sujui mallikkaammin, ja päätökset olivat yksimielisiä. Suurempia korjaustarpeita ei yhtiössämme ole eikä vuokriakaan jouduttu korottamaan. Itse toimistomme on tällä hetkellä arkkitehdin suunnittelussa. Käyttötarkoituksen muutos vaatii rakennusvalvontaan tarkat suunnitelmat, jotta toimisto voidaan muuttaa asuinkäyttöön sopivaksi.

Yksi haasteistamme on, miten saisimme kaikki alalle tulevat uudet jäsenet liittymään Mediaunionin jäseniksi. Yhdistysten toimihenkilöt ovat avainasemassa. He saavat Prosta jäsenlistat, joista heidän on helppo poimia uudet jäsenet ja kysellä heidän halukkuuttaan liittyä myös Mediaunioniin. Toisena linkkinä voisivat olla työpaikolla yhdysmiehet ja muut ”vanhat” Mediaunionin jäsenet.

Ammatillisaatteellisen yhdistyksen uudet jäsenet ja mahdollisten alan muiden vaikuttajien jäseneksi ottamisen hyväksyy yhdistyksen hallitus. Uusia potentiaalisia jäseniä kaivataan!

Mediaunioni MDU:n ensimmäinen yhdistyskokous pidettiin 12. päivänä huhtikuuta Tampereella. Siellä valittiin yhdistykselle hallitus, jonka tehtävänä on pyörittää yhdistyksen toimintaa. Itseäni jäi vaivaamaan hallituksen suurehko koko – 12 hallitusedustajaa. Se ei tietenkään välttämättä ole huono asia. Edellisessä hallituksessa oli yhdeksän jäsentä ja puheenjohtaja. Päätösten tekeminen oli melko tuskallista juuri siksi, että esillä oli liian monta erilaista mielipidettä. Usein päädyttiin ratkaisuun, jossa ei ollut hallituksen yhteistä esitystä tai seuraavassa kokouksessa saatu päätös peruttiin. Toivotaan, että nykyinen hallitus saa tehdyksi hyviä, yhteisiä päätöksiä. Yhdistyksen kokouksessa monella oli se käsitys, että hallitusedustajat ovat Prolaisten graafisenalan teknisten toimihenkilöiden edustajia. Niinhän ei ole, vaan he ovat Mediaunioni MDU –nimisen yhdistyksen hallitusedustajia. Mandaatteja ei siis ole.

Puheenjohtajaa valittaessa oli ehdokkaina kolme tasavahvaa ehdokasta. Uudella puheenjohtajalla on edessään haasteellinen vuosi. Toivotan onnea ja onnistumisia!

Yhdistyksen jäsenten vuokrattavissa ovat edelleen kolme lomaosaketta Rinnelinna Levillä, Tintintaival Nilsiässä ja Satuniemi Sastamalassa. Viikkojen 23–43 vuokrauskausi on menossa – odottelen hakemuksia. Kannattaa aina myös kysellä mahdollisia vapaita viikkoja.

Tavataan golfin merkeissä Kuusankoskella kesäkuussa!
Pekka Teinilä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s