Kansainvälinen työturvallisuuspäivä 28.4.

Kansainvälisen työjärjestön ILOn koordinoimaa Kansainvälistä työturvallisuuspäivää vietetään 19. kerran maanantaina 28.4.2014 maailmanlaajuisesti. Työturvallisuuskeskus (TTK) huomioi päivän vieton järjestämällä Kuormitustekijät hallintaan – Parempi työ -seminaarin 28.4.2014 klo 8.30–12 Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Porissa ja Oulussa yhteistyössä aluehallintovirastojen (AVI) työsuojelun vastuualueiden kanssa. Seminaareissa käsitellään erityisesti psykososiaalisten kuormitustekijöiden tunnistamista ja ehkäisyä. Tilaisuuksiin osallistuu kaikkiaan noin 700 työpaikkojen edustajaa.

Parempi työ – kuormitustekijät hallintaan

TTK korostaa seminaareissa, että parempi työ syntyy turvallisuutta ja terveellisyyttä sekä yhteistyötä ja esimiestyötä kehittämällä. Vaarojen ja kuormitustekijöiden tunnistaminen on kehittämisen lähtökohta. Taitavassa työyhteisössä osataan ennakoida, tunnistaa ja toimia. TTK:n seminaareissa julkistama Turvallisuusilmoitus-verkkosovellus auttaa työpaikkoja kehittämään ja ylläpitämään avointa ja luottamuksellista turvallisuuskulttuuria.

EU-kampanja työperäisestä stressistä käynnistyy

Psykososiaalisten riskien hallinta on myös samana päivänä julkistettavan Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston koordinoiman kampanjan teema. Terveellinen työ – stressi hallinnassa! -kampanjan tarkoituksena on edistää työperäisen stressin ja psykososiaalisten riskien hallintaa. Kampanjassa voivat olla mukana kaikki organisaatiot, työpaikat ja yksityishenkilöt esimerkiksi levittämällä tietoa psykososiaalisten riskien hallinnasta, järjestämällä omia tapahtumia, osallistumalla kampanjan järjestämiin tapahtumiin tai jakamalla kampanjamateriaalia. Kampanjaan liittyy myös hyvien käytäntöjen kilpailu, jossa annetaan tunnustusta niille työpaikoille, jotka ovat innovatiivisella tavalla kehittäneet stressin ja psykososiaalisten riskien hallintaa työssä.

Psykososiaalisten riskien valvontaa tehostetaan

Psykososiaalisten riskien valvonta työpaikalla myös tehostuu. Työsuojelutarkastajat valvovat tänä vuonna entistä jämäkämmin psykososiaalisten riskien hallintaa työpaikoilla. Valvonnan tavoitteena on pidentää työuria. Työsuojelutarkastuksilla valvotaan muun muassa sitä, miten psykososiaaliset kuormitustekijät on työpaikalla arvioitu ja onko työnantaja ryhtynyt arvioinnin perusteella riittäviin toimiin riskien vähentämiseksi.

– Työterveyshuollolla on tärkeä asiantuntijan rooli työpaikan psykososiaalisten riskien ehkäisyssä ja hallinnassa. Siksi valvonnassa kiinnitetään huomiota myös lakisääteisen työterveyshuollon toteutumiseen, kertoo Jenny Rintala, Psykososiaalisen kuormituksen valvonnan koordinaatioryhmän puheenjohtaja, ylitarkastaja, Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue.

 www.ttk.fi/kansainvalinen_tyoturvallisuuspaiva

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s