Sotakuva-arkisto palkittiin

SA-kuva-arkisto palkittiin vuoden 2013 sotilasperinnetekona. Palkinnon sai Maanpuolustuskorkeakoulu 11. maaliskuuta 2014 sotilasperinteiden tukemisesta. Tunnustus vuoden 2013 sotilasperinneteosta myönnettiin SA-kuva-arkistolle, joka on avannut sodanaikaiset valokuva-arkistot yleisölle.

Sotilashistoriaa, sotilaskulttuuria ja sotilasperinteitä tutkivien ja tukevien tahojen yhdyssiteeksi perustettu Sotilasperinteen Seura ry palkitsi Maanpuolustuskorkeakoulun Tuotanto-osaston toteuttaman SA-kuva-arkiston vuoden 2013 sotilasperinnetekona.
Seuran puheenjohtaja Markus Anaja korosti kuva-arkiston suurta arvoa ja hyötyä sotiemme historian tutkimuksessa sekä erilaisten julkaisuiden kuvittamisessa. Lisäksi arkiston kulttuuripoliittisesti tärkeä vapaan saatavuuden periaate sai kiitosta.

Keväällä 2013 avattu SA-kuva-arkisto on Maanpuolustuskorkeakoulun Tuotanto-osaston, Mikkelin Kansalliskirjaston ja kymmenien asiantuntijoiden yhteistyön tulos. Teknisestä toteutuksesta vastaa Anygraaf. Palvelu on luonteeltaan ainutlaatuinen ja se on saanut merkittävää maailmanlaajuista huomiota. Arkisto sisältää 160 000 digitoitua kuvaa, joita on tähän mennessä katseltu 24 miljoonaa kertaa. Sivustolla vierailee päivittäin yli tuhat kävijää Suomesta ja ulkomailta. Tähän mennessä sivuston kautta on toimitettu myös runsaasti palautetta, jonka avulla pyritään muun muassa täydentämään sivustolla esillä olevien kuvien taustatietoja.

– Sotiemme tapahtumat kiinnostavat suomalaisia. Toivon, että tieto sivustosta leviäisi entisestään ja saisimme kerättyä lisää palautetta käyttäjiltä, kertoo projektipäällikkö, komentajakapteeni Pasi Leskinen.

sa-kuva

SA-kuva-arkisto on ilmainen ja kaikille avoin, sähköinen arkisto. Käyttäjillä on mahdollisuus osallistua arkiston täydentämiseen ja kehittämiseen lähettämällä julkaistuista kuvista, niissä esiintyvistä henkilöistä sekä kalustosta lisätietoja arkiston ylläpitäjälle. Kuva-arkisto perustuu Neo by Anygraaf -järjestelmään, joka on käytössä myös useissa sanoma- ja aikakauslehdissä, kirjankustantamoissa, valtionhallinnossa sekä uutis- ja kuvatoimistoissa. Järjestelmän käyttäjiä on Suomen lisäksi mm. Ruotsissa, Norjassa, Saksassa, Hollannissa ja Yhdysvalloissa. http://www.sa-kuva.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s