Luontokirjasta vuoden kaunein kirja

Suomen kirjataiteen komitea on valinnut Vuoden kauneimmaksi kirjaksi Lasse J. Laineen teoksen Suomen luonto. Vuoden kauneimmat kirjat 2013 -kokoelmaan valittiin sen lisäksi 24 kirjaa. Ne palkittiin Kirjataiteen kaunis kirja -kunniakirjalla. Kirjataiteen onnistuneimmat kannet -kunniakirjalla palkittiin kymmenen kirjaa.

Vuoden kauneimman kirjan, Lasse J. Laineen Suomen luonto, graafiset suunnittelijat ovat Piia Aho ja Venla Koski. Palkintolautakunta kiittää sitä, miten ihailtavasti runsaan aineiston sisältö ja ulkoasu on hallittu.

– Valokuvat ovat huolella valittuja ja yhdenmukaisiksi käsiteltyjä, paino- ja sidosasu on onnistunut ja typografia yksityiskohtia myöten viimeisteltyä. Kauniista kokonaisuudesta vastaa useampi kuin yksi tekijä, mikä lisää sopusointuisen lopputuloksen ansiokkuutta.

Lasse J. Laineen kirjoittama kirja on aiemminkin palkittu kauneudesta. Suomen kirjataiteen komitea valitsi Lasse J. Laineen teoksen Suomalainen lintuopas Vuoden kauneimmaksi kirjaksi vuonna 1996.

Vuoden 2013 kaunein kirja. Kuva © Antti Huittinen
Vuoden 2013 kaunein kirja. Kuva © Antti Huittinen

Suomen kirjataiteen komitea valitsee vuosittain Vuoden kauneimmat kirjat, yhteensä 25 kirjaa. Komitealle lähetettiin arvioitavaksi 194 kirjaa. Pääosa kisaan lähetyistä kirjoista tuli ammattikustantajilta, mutta sen lisäksi myös monilta muilta tahoilta: museoilta, säätiöiltä, oppilaitoksilta ja yksityisiltä henkilöiltä.

Kilpailuun osallistuvien kirjojen tulee olla keskeisiltä osiltaan suomalaisia. Nyt toista kertaa kilpailuun saattoi osallistua sellainen kirja, joka on painettu ulkomailla. Palkituista kirjoista viisi on painettu Latviassa ja yksi Unkarissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s