Valtuusto kokoontui viimeisen kerran

Mediaunioni MDU:n valtuusto kokoontui syyskokoukseensa 10. päivänä joulukuuta 2013. Kokous oli historiallinen, sillä tänä vuonna edunvalvonta siirtyy Ammattiliitto Prohon ja valtuuston toiminta päättyy.

Kokouksen aluksi Pron puheenjohtaja Antti Rinne piti lyhyen katsauksen menneen syksyn kasvu- ja työllisyyssopimusneuvottelujen kulkuun. Avainasemassa olivat teknologiateollisuusliittojen puheenjohtajat ja EK:n nykyinen puheenjohtaja. Rinne valotti myös Pron vuodenvaihteessa voimaan tulleen jäsenmaksukorotuksen taustoja. Syyt löytyvät kasvaneista kuluista ja jäsenmaksujen perusteena olevien palkkojen suhteellisesta pienentymisestä ja jäsenmaksukaton leikkurin alhaisesta tasosta.

Rinne esitti vertauksena, että maksutulon säilyttämiseksi ennallaan pitäisi eläköityvän jäsenen tilalle saada liki kaksi uutta jäsentä. Myös mediaunionilaisten merkitystä ICT–sektorin vahvistamiseksi Rinne piti tärkeänä asiana. Lopuksi hän toivotti jäsenemme tervetulleiksi Pron kasvavaan joukkoon.

Valtuuston puheenjohtaja Timo Nurmi vertaili avauspuheenvuorossaan 105 vuotta sitten perustetun Faktoriliiton sääntöjä nyt aloittavan ammatillisaatteellisen yhdistyksen ennakkotarkastettuihin sääntöihin ja totesi ne monin paikoin samankaltaisiksi. Hieno huomio ja avauspuheenvuoro!

Liiton puheenjohtaja Mikko Honkanen kertasi lyhyesti nykytilanteen ja yhtyi kaikilta osin valtuuston puheenjohtajan esille tuomiin yhtäläisyyksiin alkuperäisen Faktoriliiton ja ammatillisaatteellisen yhdistyksen säännöissä.

Mikko ennakoi, että nykyaktiivit ovat jatkossa uuden yhdistyksen kantavia voimia. Hän myös korosti tulevan sopimusneuvottelukunnan tärkeää roolia. Uusien sääntöjen hyväksyntä on kokouksemme tärkeä asia. Puheenjohtaja kiitti lopuksi toimiston henkilökuntaa hyvin tehdystä työstä.

Seuraavaksi kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat: hyväksyttiin ammatillisaatteellisen yhdistyksen toimintasuunnitelma vuodelle 2014 ja talousarvio, joka on voimakkaasti alijäämäinen, Tämä siksi, että tarkoituksena ei ole kerätä jäseniltä jäsenmaksua ainakaan ensimmäisenä vuonna.

Myös palkkiot ja avustukset hyväksyttiin samansuuruisina kuin edellisenäkin vuonna.

Pron puheenjohtaja Antti Rinne avauspuheessaan toivotti mediaunionilaiset tervetulleiksi Ammattiliitto Prohon.
Pron puheenjohtaja Antti Rinne avauspuheessaan toivotti mediaunionilaiset tervetulleiksi Ammattiliitto Prohon.

Uuden yhdistyksen esitarkastetut säännöt hyväksyttiin pienin viilauksin. Hallitus esitti yhdistykselle nimeksi Graafisen Tekniikan  Ammattilaiset GTA ry. Valtuusto esitti, että nimi säilyy entisellään Mediaunioni MDU ry:nä, joka myös nimeksi jäi.

Liiton viimeinen puheenjohtaja Mikko Honkanen pitämässä viimeisestä puhettaan valtuustolle.
Liiton viimeinen puheenjohtaja Mikko Honkanen pitämässä viimeisestä puhettaan valtuustolle.

Ammattiliitto Pron edustajistoon loppukaudeksi valtuusto valitsi kahdesta hyvästä ehdokkaasta Heli Varvion, joka voitti äänestyksessä selvästi vastaehdokkaansa Hannu Koposen. Tilintarkastajaksi valittiin KHT Kimmo Laitinen ja varatilintarkastaja löytyy tarvittaessa KPMG Oy:stä. Mediaunioni MDU:n viimeinen valtuustonkokous oli päättynyt. Teksti ja kuvat Pekka Teinilä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s