Uuden yhdistyksen synty

Mediaunioni MDU:n toiminnasta poistui vuoden vaihteessa edunvalvonta. Uuden yhdistyksen toiminnan tarkoitus on muilta osin entisen kaltaista. Miten saamme sen toteutumaan? Uuden yhdistyksen toimivuus on meidän kaikkien ammatillisaatteellisen Mediaunionin jäsenten yhteinen asia.

Uusi yhdistys tarkoittaa oikeasti ainakin kolmenlaista tahtotilaa. Ensimmäiseksi, kaikenlaisten hyvien ajatusten ja ideoiden kehittäminen ja julkituominen on tärkeää. Otan mielelläni vastaan ideoita ja ehdotuksia yhteisistä koulutuksellisista tapahtumista ja vapaa-ajan vietosta.

Toiseksi, kokemuksesta tiedän, että moni hyvä idea kaatuu juuri siihen, että tapahtumien toteuttajiksi ei löydy aktiivisia toimijoita. Tulkaa siis reilusti mukaan! Kolmantena, eikä vähäisimpänä on se, että tapahtumiin saadaan osallistujia. Kaikki tietävät, että erilaisia juhlia, retkiä, vierailuja ja koulutustapahtumia on tarjolla runsaasti. Kilpailu ihmisten ajan käytöstä ja yhteisten rientojen osallistujista on kovaa. On meistä itsestämme kiinni, että saamme toiminnalle hyvän alun.

En malta olla ottamatta esimerkiksi yhtä toimivaa yhdistystämme. Savo-Karjalan Faktorit ja Toimihenkilöt ry:ssä jäsenille tarjottavat erilaiset tapahtumat, yhteiset tutustumismatkat, vuotuinen koulutustapahtuma, keilakilpailut, pilkkikilpailut ja puolukkaretket ovat toimineet hienosti. Tapahtumat ovat suosittuja ja odotettuja. Hyvä savolaiset!

Miten uutta yhdistystä sitten hoidetaan? Päättävin elin on yhdistyksen kokous, joka järjestetään ensimmäisenä toimintavuonna 12.4.2014 Tampereella. Kokouksen asialistalla ovat ainakin puheenjohtajan valinta, hallitusedustajien valinta, edellisen vuoden tilinpäätöksen vahvistaminen, edellisen vuoden toimintakertomuksen esittäminen, talousarvion ja toimintasuunnitelman vahvistaminen, palkkioista päättäminen ym. siis paljon asioita ja päätettävänä.

Yhdistyksen hallituksena jatkaa kokoukseen asti viime vuoden Mediaunionin järjestäytymiskokouksessa valittu liittohallitus. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa järjestäytymiskokouksessa valittu silloinen liiton puheenjohtaja. Päivittäisiä asioita hoitaa toiminnanjohtaja kahtena päivänä viikossa.

Miten toimintaa rahoitetaan? Tarkoituksena on pyörittää toimintaa sijoitusten tuotoilla ja realisoimalla nykyistä omaisuutta. Toimisto-osakkeemme myydään käyttötarkoituksen muutoksen jälkeen asunto-osakkeina. Jäsenmaksua yhdistyksen jäseniltä ei peritä.

Yhdistyksen jäsenten vuokrattavissa ovat edelleen lomahuoneistot Rinnelinna Levillä, Tintintaival Nilsiässä ja Satuniemi Sastamalassa. Kannattaa kysellä vapaita viikkoja. Lomapaikat ovat kaikki siistissä kunnossa ja vuokraushinnat jäsenystävälliset. Kaikkien jäsenten kannattaa muistaa, että osakkeet ovat yhteisiä. Mitä pienemmillä kunnostuksilla pärjäämme, sitä todennäköisempää on jatkossakin vuokrien pysyminen kohtuullisella tasolla.

Reipasta alkuvuotta toivotellen!
Pekka Teinilä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s