Muutoksen kehityskäyrällä

Tervetuloa edunvalvonnan ja ammatillis-aattellisuuden uuteen vuoteen 2014! Vuoden vaihde oli mediaunionilaisille todellinen virstanpylväs. Muutokset aiheuttavat yleensä toimenpiteitä, jotka voidaan kokea vaivaksikin. Tiedän, että ainakin työttömyyskassan kanssa asioivat ovat joutuneet jumppaamaan asioiden kanssa – toivottavasti siellä kaikki tähän mennessä on saatu kohdalleen.

Kassa onkin spesiaalitapaus, sillä valvovan viranomaisen määräykset vaikuttavat sen toimintaan. Se väistämättä tuo tiettyä kaavamaisuutta asioiden järjestelyyn. Kokemukseni mukaan palveluhalu sielläkin on kuitenkin ollut kohdallaan, ja MMTK-kassasta siirtyneitä jäseniämme on palveltu parhaalla mahdollisella tavalla.

Muutostilanne ei tietenkään ole ohi, vaikka edunvalvontamme on nyt Ammattiliitto Prossa ja Mediaunioni muuttunut ammattillis-aatteelliseksi yhdistykseksi. Ei tosiaankaan! Nyt vasta panemme toimeen ja opettelemme ottamaan kaiken hyödyn irti uusista resursseista!

Tällaisia tilanteita kuvataan usein ajan ja odotusten käyrällä. Ennen h-hetkeä odotukset ovat korkealla. Kun sitten muutoksen hetki koittaa ja törmäämme vaikkapa uusien järjestelmien opetteluun, voi harmistus iskeä, kun kaikki ei toimikaan totutulla tavalla. Tilanne on tuttu mistä tahansa kehitysprojektista niin bisnes- kuin järjestöelämässäkin.

Mediaunionin kannalta ainakin vuosi 2014 on uuden luomisen kautta. Meidän on opeteltava uusi järjestörakenne, missä olemme MDU:n henkilöjäseniä. On suunniteltava ja sovittava, miten käytämme Mediaunionin tarjoamia taloudellisia resursseja jäsenistöä aktivoivalla tavalla mielekkäästi. Työ ei ole valmis, avointa ja uutta etsivää ajattelua tarvitaan.

Mahdollisuudet ovat erinomaiset, sillä voimme toimia jäsenistön eduksi kahta kautta. Prolaisten yhdistysten toiminnan tukemisen ja MDU:n jäsentoiminnan yhdistäminen on keskeinen asia uuden toiminnan kehittämisessä. On hyvä muistaa, että Mediaunioni on nyt henkilöjäsentensä yhdistys. Hienoa yhteistä tulevaisuutta meille kaikille!

Mikko Honkanen

PS. Mediaunioni MDU:n yleinen kokous pidetään Tampereella lauantaina 12.4.2014. Laita päivämäärä kalenteriisi, tarkemmat tiedot tulevat lähempänä ajankohtaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s