Mediataitoviikkoa vietetään lähes 1400 koulussa ja kirjastossa

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin koordinoimaa valtakunnallista Mediataitoviikkoa vietetään jälleen 10.-16. helmikuuta. Mediataitoviikko korostaa vastuullista kuvien julkaisemista ja muistuttaa siitä, että paremman Internetin luominen on kaikkien netinkäyttäjien vastuulla.

Mediataitoviikon järjestäjäorganisaatiot ovat laatineet laajan opetusmateriaalin, jonka avulla kouluissa voidaan käsitellä kuvaamista ja kuvien julkaisemista eri näkökulmista. Materiaalissa keskitytään omakuvien eli selfieiden ottamiseen ja julkaisemiseen.

Mediataitoviikkoon on ilmoittautunut mukaan lähes 1400 koulua, nuorisotaloa ja kirjastoa ympäri Suomen. Kukin niistä järjestää omannäköistään toimintaa Mediataitoviikolla, esimerkiksi valistuskampanjoita vessoissa.  Mediataitoviikon Tuunaa vessa! -kilpailu nuorten ryhmille järjestetään nyt toista kertaa. Kilpailun ideana on saada vessassa kävijä pohtimaan, millainen olisi parempi Internet. Parhaat valistusvessat palkitaan maaliskuussa.

Vastuullisesta kuvaamisesta muistuttava juliste näkyy Mediataitoviikon ajan pääkaupunkiseudun ja Turun lähiliikenteen busseissa. Kansallisen audiovisuaalisen instituutin mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikön koordinoima Mediataitoviikko on 41 organisaation yhteishanke. Mediataitoviikkoon kytkeytyy kansainvälinen Safer Internet Day.

http://www.mediataitoviikko.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s