Donnerista Vuoden 2013 karikatyyppi

Suomen karikatyristien ja pilapiirtäjien kilta SKARPIT on valinnut Vuoden 2013 suomalaiseksi karikatyyripersoonaksi eli karikatyypiksi kirjailija, elokuvaohjaaja, kansanedustaja Jörn Donnerin.

Killan jäsenet valitsivat Vuoden karikatyypin äänestämällä. Loppusuoralla Donnerin kanssa karikatyypin tittelistä kisasivat Sampo-konsernin johtaja Björn Wahlroos ja koomikko Jope Ruonansuu.

Vuoden karikatyypin valintaan vaikuttavat muun muassa vuoden aikana runsas esilläolo mediassa sekä persoonallinen, karikatyristeja ja pilapiirtäjiä innoittava ulkomuoto ja kasvonpiirteet. Jörn Donnerin eleet ja ilmeet ovat jääneet vuosikymmenten varrella lähtemättömästi suomalaisten mieleen, ja hänen persoonansa on vain vahvistunut iän myötä. ”Jörkka” on kulttuurilegenda, joka innoittaa jokaisen karikatyristin laatimaan hänestä oman näkemyksensä.Donner_tekija_TeuvoSalminen

Vuoden karikatyyppi valittiin nyt neljännen kerran. Aiemmin tittelin ovat saaneet Sofi Oksanen, Jutta Urpilainen ja Timo Soini.

Killan jäsenten näkemykset Vuoden karikatyypistä ovat esillä Skarppien vuosinäyttelyssä Kampin kauppakeskuksen pop-up-tilassa 15.–25.1.2014. Näyttely esittelee viime vuoden ajankohtaisista henkilöistä tehtyjä karikatyyrejä sekä muutamia pilapiirroksia. Vuoden karikatyyppi Jörn Donner saa valita omakseen yhden itseään esittävistä töistä.


Skarppien viides vuosinäyttely
15.–25.1.2014 (arkisin kello 10-20, la 10-18, su 12-18)
Kauppakeskus Kamppi, Helsinki (Pop-up-tila 1. kerros, Hairstoren vieressä)
Esillä myös Kimmo Pälikön Helsinki-aiheinen näyttely.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s